Mne sa najviac paci na tych vyvojarov, ze sa na to nevyseru a nezacnu na tom zarabat - to robi naozaj vacsina zdatnejsich programatorov.
Velmi som poteseny, ked vidim Freeware for Non-comercial use

podla mna by mala byt vacsina softu freeware a to z viacerych dovodov. Ved naco platit kopec penazi za jednu posratu kopiu z tisicov predanych kopii? Trebars take Windows ... nieco cez 4500sk ... no na porazenie. Samozrejme to neplati na vsetkych vyvojarov. I ked, mozno to "hromadne zarabanie" zacalo naberat na obratkach aj pri malych a slabych firmach. Ved napriklad pred cca mesiacom som videl na jednej stranke Textovy Editor za 250sk ... jeho funkcie boli podpriemerne nez ma NotePad. A hned som isiel na dalsiu stranku a tam uplne podobny program, akurat s rozdielom, ze posobil ako Post ID stitky (tie zlte papieriky, co sa lepia po monitore, to pozna kazdy

). Tak sa pozrem na licenciu a tam napisane Shareware. No skoro ma porazilo. Tento program mal o polovicu menej funkcii nez ten predosly akurat s tym rozdielom, ze sa text ukladal priebezne. Cena produktu 250sk.
Vsetky programy boli slovenskej vyroby, teda mozno ocakavat neosetrene udalosti
Inak teraz ma napada taka sranda - nie je nahodou zakazane predavat produkty, ak nema autor na to licenciu (od statu, resp. zivnost)? Ved musi predsa odvadzat dane ...