jak na mod_rewrite pri zakazu pouzivani .htaccess

Skúsenosti s poskytovaním web hostingu, tipy/triky, návody na inštaláciu.

Moderátor: Moderators

martin.kuna
Amateur
Amateur
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Po Okt 10, 2005 9:51 pm

jak na mod_rewrite pri zakazu pouzivani .htaccess

Príspevok od užívateľa martin.kuna » Po Nov 28, 2005 8:23 pm

hostuji na http://www.cesky-hosting.cz a chci pouzivat mod_rewrite pro generovani hezkych URL.

problem je v tom, ze to nejde standartni cestou (prejmenovani ht.access na .htaccess), maji totiz vypnute pouzivani .htaccess na svych serverech.

konfiguraci mod_rewrite provadeji na pozadani sami, chteli po me ale konfiguracni pravidla.
poslal jsem jim tedy soubor ht.access z rootu nainstalovaneho Etomite. mod_rewrite nastavili podle souboru, fungovalo to, ale problem byl ten, ze kdyz jsem se chtel prihlasit, tak mi po zadani adresy http://www.mojedomena.cz/manager vyskocila chyba 404.

pouzivam Eto 6.0.1-RC3, naistalovany je v rootu.

muzete mi prosim nekdo poradit, jak maji vypadat pravidla pro nastaveni mod_rewrite, aby mi fungovaly FURL's a abych se zaroven mohl dostat do managera?

diky moc

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Po Nov 28, 2005 11:15 pm

Vyskusaj este lomitkovu verziu http://www.mojedomena.cz/manager/ alebo http://www.mojedomena.cz/manager/index.php - myslim, ze ten hosting je celkovo blbo nakonfigrovany. .htaccess je predsa zaklad v kazdom hostimgu (aspon by mal byt).
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

martin.kuna
Amateur
Amateur
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Po Okt 10, 2005 9:51 pm

Príspevok od užívateľa martin.kuna » Po Nov 28, 2005 11:20 pm

bohuzel, nejde vubec nic. at zadam cokoliv, vzdycky mi to vyhodi 404. i kdyz zadam http://www.mojedomena.cz/assets nebo http://www.mojedomena.cz/index.php .

spravne mi to zobrazi pouze stranky, u kterych mam zadany alias a napisu ho i v prohlizeci.

myslim, ze totiz nastavili mod_rewrite pro celou domenu, misto, aby byl aktivni jen pro root. jinak si to nedokazu vysvetlit.

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Po Nov 28, 2005 11:36 pm

Nj...

Skus sa napojit do databazy a rucne editovat vsetky dokumenty a tie aliasy dopisat, ale aj tak neviem ci to bude fungovat...
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

martin.kuna
Amateur
Amateur
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Po Okt 10, 2005 9:51 pm

Príspevok od užívateľa martin.kuna » Po Nov 28, 2005 11:43 pm

jenze me to pak stejne nepusti do managera, ani do zadne jine slozky.

napsali mi tohle:
Vážený zákazníku,

pokud chcete změnit nastavení, pošlete nám změněná pravidla. Pokud chcete mít různá pravidla pro různé složky, pošlete prříslušnou konfiguraci. Přečtěte si také relevantní nápovědu na stránce http://www.cesky-hosting.cz/napoveda-de ... write.html

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Ut Nov 29, 2005 12:03 am

Skus len tak zo srandy neaky free hosting a otestuj tam pri tom istom postupe furl's... a pod.

Ked to tam bude fungovat, tak budes vediet, ze ten tvoj hosting ti sposobuje neako vela problemov...
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Napísať odpoveď