Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Téma venovaná výhradne FAQ t.j. odpovediam na najčastejšie kladené otázky a návodom.

Moderátor: Moderators

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa _rasel^ » So Jún 28, 2008 9:58 am

Na stránkach http://www.owebu.cz som objavil návod, ktorému som sa potešil, avšak nie je 100% kompletný... a navyše som sa dočítal, že Etomite nie je lokalizované do českého jazyka, čo zopár rokov pravdou nie je. :)

Ak na vašom hostingu používate PHP 5.3.×, tak si stiahnite súbory z témy faq-a-navody/etomite-1-1-a-php-5-3-t513.html

Ako nainštalujem novú verziu Etomite:
  • Stiahnem si inštalačný balík zo stránky Etomite.com, konkrétne je to tento.
    V prípade, že ste bezpečnostný fajnovka, tak si môžte skontrolovať SHA1 pomocou softu: FCIV. Teraz to nie je podstatné... rozpíšem sa o tom neskôr.
  • Súbory rozbalte a nakopírujte pomocou FTP na váš webový server.
  • Zmeňte atribúty adresárov v /assets/:
    • cache na atribút 777,
    • images na atribút 777,
    • export na atribút 777.
  • Vo verzii Etomite Prelude 1.1 neexistuje súbor /manager/includes/config.inc.php. Je potrebné promenovať súbor, ktorý slúži ako držiteľ miesta. Premenujte config.php na config.inc.php a nastavte jeho atribúty na zápis 666.
  • Do internetového prehliadača zadáme adresu svojho webu a klikneme na Please run the Etomite _install utility_!.
  • Klikneme na New installation (Full)
  • Ak kontrola priebehu prebehla úspešne tak máme všetko dobre nastavené a môžme v inštalácií pokračovať
  • Nastavíme všetky potrebné údaje pre prístup k databáze MySQL a údaje pe hlavné administrátorské konto Etomite.
    • Database name: meno databázy (niekedy zhodné s prihlasovacím menom k databáze)
    • Table prefix: prefix tabuľky v databáze – necháme ako je
    • Database host: meno databázového hostu (niekedy môže byť locallhost)
    • Database login name: prihlasovacie meno k databáze
    • Database password: prihlasovacie heslo k databáze
    • Administrator username: zvolíme si administrátorské meno (bez medzier!)
    • Administrator password: zvolíme administrátorské heslo
    • Confirm password: potvrdenie administrátorského hesla
  • V nasledujúcom kroku potvrdíme, že súhlasíme s licenciou GNU (všeobecná verejná licencia slobodného softwaru).
  • Posledné okno nás informuje o úspešnej inštalácií.
  • Zadáme adresu nášho webu a zaň /manager/ aby sme sa prvýkrát prihlásili do administračnej časti Etomite.
  • Skontrolujeme nastavenia a potvrdíme ich tlačidlom Save na vrchnej lište (potrebná akcia pri prvej inštalácií).
  • Vybrázdnime zásobník stránok pomocou tlačidla v ľavom menu Clear site cache.
  • Ak sme prešli inštaláciou bez chybových hlášok, tak teraz je čas odstrániť inštalačný adresár /install/.
  • Súboru /manager/includes/config.inc.php zmeníme atribút na 644, aby nebolo možné doň zapisovať (bezpečnostné nastavenie).
Ak by ste sa stretli s nejakým problémom počas inštalácie, tak sa pýtajte, radi pomôžeme. Na lokalizácií inštalácie sa momentálne pracuje a je v poslednom štádiu prípravy (dokončenie prepínača medzi jazykom inštalácie).
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

miki20002
Thief
Thief
Príspevky: 7
Dátum registrácie: Št Nov 20, 2008 4:39 pm

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa miki20002 » Št Nov 20, 2008 4:42 pm

A pls napisal by mi niekto ako mam zmenit tie atributy na tych suboroch cache atd...
pls fest ja by som chcel mat tento operacny system ale neviem ako mam zmenit tie atributy

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Št Nov 20, 2008 9:47 pm

Napr. pomocou Total Commanderu cez menu [Súbor - Zmeniť atribúty...] a tam zadáš atribút 777 resp. 666, ale dá sa to naklikať aj ručne. :)

Redakčný systém Etomite ma od operačného systému teda dosť ďaleko, ale pekný to prívlastok. :) Radšej dávam prednosť pomenovaniu redakčný systém, publikačný systém alebo správca webového obsahu. :eto:
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

miki20002
Thief
Thief
Príspevky: 7
Dátum registrácie: Št Nov 20, 2008 4:39 pm

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa miki20002 » Pi Nov 21, 2008 12:03 am

aha fest DIKY

tam mi naskoci ta tabulka a ja neviem kde mam zadat to cislo
tam v dolnej casti tabulky mam ze:Viac atributov. to mam kliknut na to a tam to dat??
ak hej tak aku tam mam dat vlastnost??

a sorry ze ta s tym otravujem ale ja som taketo daco este nikdy nerobil

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Pi Nov 21, 2008 9:19 am

Vybehla na teba nesprávna tabuľka. ;) Tie atribúty musíš meniť na hostingu (tam kde máš svoju internetovú stránku) a nie u seba doma na svojom disku, pomocou ftp protokolu a potom bude zmena atribútov vyzerať takto:
Prílohy
775.jpg
zmena atribútov
775.jpg (21.73 KiB) 7055 zobrazení
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

miki20002
Thief
Thief
Príspevky: 7
Dátum registrácie: Št Nov 20, 2008 4:39 pm

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa miki20002 » Pi Nov 21, 2008 2:26 pm

aha ja to robym cez http://www.webzdarma.cz

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Pi Nov 21, 2008 4:20 pm

Ok, to je v poriadku. Určite si od nich dostal prístup aj na svoje FTP (adresa, prihlasovacie meno a heslo). Pomocou FTP (tiež cez Total Commander) nahráš súbory na svoj hosting a až tam zmeníš atribúty týchto súborov a priečinkov. A potom môžeš začať inštalovať Etomite.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

miki20002
Thief
Thief
Príspevky: 7
Dátum registrácie: Št Nov 20, 2008 4:39 pm

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa miki20002 » Pi Nov 21, 2008 4:39 pm

no zadam to tam a napise mi ze spojenie neuspesne

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Pi Nov 21, 2008 4:55 pm

Musí to fungovať. :wink: Otvor Total Commander, daj CTRL+F, Nové spojenie... Vyplň údaje na základe tých, čo to prišli mailom po registrácií. Relácia: "adresa ftp serveru", názov hostiteľa: "adresa ftp serveru", používateľ: "uživatelské jméno", heslo: "heslo". Klikni na OK a daj Pripojiť.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

miki20002
Thief
Thief
Príspevky: 7
Dátum registrácie: Št Nov 20, 2008 4:39 pm

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa miki20002 » Pi Nov 21, 2008 7:02 pm

vsetko som dal a akosik nejde

uz som si vsimol ze co som tam zle daval takze DIKY FEST ZA RADU

Užívateľov profilový obrázok
Marek Adamec
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Pi Dec 28, 2007 7:58 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa Marek Adamec » So Nov 22, 2008 8:07 pm

ako som si vsimol niesu tu ziadne templaty.... v novej verzii po nainstalovani..:( asi ich bude treba od niekal postahovat zejo... len teraz neviem ci ich staci uz len dodatocne nahrat do na web.?

miki20002
Thief
Thief
Príspevky: 7
Dátum registrácie: Št Nov 20, 2008 4:39 pm

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa miki20002 » So Nov 22, 2008 11:29 pm

zmenim vsetko tak ako mam a aj tak to akosik este nejde nainstalovat
konkretne tam napise toto: Parse error: parse error in /3w/xf.cz/o/odkazdracichjazdcov/index.php on line 271

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Ne Nov 23, 2008 1:20 am

2 Marek Adamec: V súčastnosti je šablón viac a bolo by dosť nepraktické a aj zbytočné, ak by tam po inštalácií boli všetky. Šablóny môžeš nájsť na tomto webe. Systém šablónovania má rovnaký princíp ako v starších verziách. Šablóny, ktoré bežali v starších verziách pobežia aj v novej verzii.

2 miki20002: Ak vypisuje parser errory, tak je to najskôr vďaka chybnému nakopírovaniu súborov Etomite. Vyskúšam na tento hosting nainštalovať Etomite a potom sa ozvem.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Ne Nov 23, 2008 12:12 pm

Zdá sa, že webzdarma.cz nie je práve ten najlepší hosting a na Etomite sa nehodí kvôli zastaranosti, nielenže používa staršiu verziu PHP 4.3.4 a mySQL 4.0.15, ale má zakázané niektoré bežné funkcie. Kopírovanie súborov Etomite trvalo úctyhodných 27 minút... a to mám internet rýchlosti 34 MBps (čo by malo trvať zopár sekúnd a nanajvýš minútu).

Skús si vybrať iný hosting, napr. z týchto web-hosting-a-registracia-domen/free-ho ... l-t66.html

Upozronenie počas inštalácie Etomite:

Security notice
While Etomite will work on your PHP version (4.3.4), usage of Etomite on this version is not recommended. Your version of PHP is vulnerable to numerous security holes. As of typing, the latest PHP version is 4.3.8, which patches these holes. It is recommended you upgrade to this version for the security of your own website.

Bezpečnostné upozornenie (voľný preklad)
Používať redakčný systém Etomite na tejto verzií PHP (4.3.4) sa neodporúča! Táto veria PHP obsahuje niekoľko kritických bezpečnostných dier. Posledná verzia PHP, ktorá obsahuje záplaty týchto bezpečnostných dier je 4.3.8 Odporúčame aktualizovať na túto verziu kvôli bezpečnosti vašej webovej stránky.

Chybová hláška počas inštalácie:

Kód: Vybrať všetko

Warning: ini_set dl pfsockopen openlog syslog readlink symlink link leak fsockopen proc_open glob copy eval() has been disabled for security reasons in /3w/zaridi.to/e/etomite/install/newInstallStart.php on line 7
Chybová hláška, ktorá znemožňuje prihlásenie do managera:

Kód: Vybrať všetko

Warning: ini_set dl pfsockopen openlog syslog readlink symlink link leak fsockopen proc_open glob copy eval() has been disabled for security reasons in /3w/zaridi.to/e/etomite/manager/index.php on line 49
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

miki20002
Thief
Thief
Príspevky: 7
Dátum registrácie: Št Nov 20, 2008 4:39 pm

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa miki20002 » Ne Nov 23, 2008 2:59 pm

ok tak ja to vyskusam diky

Napísať odpoveď