Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Téma venovaná výhradne FAQ t.j. odpovediam na najčastejšie kladené otázky a návodom.

Moderátor: Moderators

Užívateľov profilový obrázok
Marek Adamec
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Pi Dec 28, 2007 7:58 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa Marek Adamec » St Nov 26, 2008 7:52 pm

no ja som si vybral jednu sablonu, rozbalil som ju a nahral na web do adresaru template... ale ked som vosiel do manageru tak v moznostiach s mi neobjavila ta konkretna sablona.. len neviem preco?

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Št Nov 27, 2008 1:19 am

Nestačí šablónu len nehrať. ;) V Etomite v správcovi zdrojov ešte treba vytvoriť novú šablónu a nahrať tam jej kód... poprípade ešte nejaké snippety, ktoré používa.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
gabo
Medium Expert
Medium Expert
Príspevky: 64
Dátum registrácie: Ut Jan 23, 2007 5:45 am
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa gabo » Št Nov 27, 2008 2:44 pm

ja mam problem s tymto . po instalacii mi vypisuje nieco taketo: hľa screen. http://imgs.sk/images/ETOMITEbmp-54915.bmp

Užívateľov profilový obrázok
Marek Adamec
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Pi Dec 28, 2007 7:58 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa Marek Adamec » Št Nov 27, 2008 10:21 pm

jasne mas pravdu nato som uplne zabudol...:) uz to frci..

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Pi Nov 28, 2008 1:30 am

2 gabo: Je to divné, už len prvý riadok fopen(sql/sql/sql/sql/etomite_full.sql). Niet divu, že to nevie otvoriť, takáto cesta tam byť nemá... Divná inštalačka Etomite, alebo blbý hosting?
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
gabo
Medium Expert
Medium Expert
Príspevky: 64
Dátum registrácie: Ut Jan 23, 2007 5:45 am
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa gabo » So Nov 29, 2008 9:21 pm

_rasel^ napísal:2 gabo: Je to divné, už len prvý riadok fopen(sql/sql/sql/sql/etomite_full.sql). Niet divu, že to nevie otvoriť, takáto cesta tam byť nemá... Divná inštalačka Etomite, alebo blbý hosting?
hosting je inet, taze pohoda. popravde pri instalacke bolo v ponuke viac moznosti a ked som siel cez tu prvu tak urobilo toto, potom som skusil tu dalsiu moznost a uz to slo v pohode. v tych starsiech instalackache neponukalo v druhom kroku nejake moznosti iba instal

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Ne Nov 30, 2008 12:05 am

A odkiaľ si presne stiahol inštalačku?
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
gabo
Medium Expert
Medium Expert
Príspevky: 64
Dátum registrácie: Ut Jan 23, 2007 5:45 am
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa gabo » Ne Nov 30, 2008 4:52 am


Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Ne Nov 30, 2008 11:05 am

Inštalačka vyzerá byť úplne v poriadku. Cesta k SQL súboru sa nachádza v installNewDB.php, riadok 8: $sqlFile = "sql/".$_SESSION['sqlFile'];, asi to bola nejaká dočasná chyba, pretože princíp inštalácie všetkých možností je na chlp rovnaký a líši sa iba názvom súboru a nie cestou (potom by blblo všetko). V novej verzii Etomite pobudli tieto možnosti preto, lebo nie každý chce nainštalovať aj ukážky nastavení, šablóny a dokumenty...
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

mirqodeesi
Thief
Thief
Príspevky: 1
Dátum registrácie: So Jan 03, 2009 8:09 pm

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa mirqodeesi » So Jan 03, 2009 8:17 pm

Prosím ťa, vykonal som všetky kroky k prekopírovaniu Etomite na server, avšak po zmene atribútov neviem podľa tvojho postupu ďalej pokračovať. Nechce mi spustiť inštaláciu...prosím ťa mohol by si mi presnejšie povedať ako ju spustiť?

R - stick
Moderator & CLT
Moderator & CLT
Príspevky: 215
Dátum registrácie: Pi Sep 23, 2005 10:59 am
Bydlisko: Vysoké Studnice (u Jihlavy)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa R - stick » So Jan 03, 2009 8:58 pm

Musíš přejmenovat soubor config.php na config.inc.php takto:
Vo verzii Etomite Prelude 1.1 neexistuje súbor /manager/includes/config.inc.php. Je potrebné promenovať súbor, ktorý slúži ako držiteľ miesta. Premenujte config.php na config.inc.php a nastavte jeho atribúty na zápis 666.
Uděláš to tak, že v uvedeném adresáři na serveru najdeš soubor config.php a ten přejmenuješ na config.inc.php Nebo si ho najdi v instalačním balíku, přejmenuj ho tam a pak ho nahraj do příslušného adresáře na server. Nezapomeň mu nastavit atributy.

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Ne Jan 04, 2009 10:36 am

Inštaláciu spustíš zadaním adresy tvojho webu, mala by sa ti tam zobraziť odkaz Please run the Etomite _install utility_! na ktorý klikneš. Ak sa ti nezobrazí, tak inštaláciu spustíš pomocou cesty www.adresa-tvojho-webu.sk/install.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Chochi
Thief
Thief
Príspevky: 2
Dátum registrácie: So Feb 14, 2009 6:54 pm

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa Chochi » So Feb 14, 2009 7:08 pm

Potreboval by som vedieť či na ic.cz Etomite Prelude 1.1 funguje. Našiel som síce že ho podporuje na fore ale aj tak mi to moc akosi nejde.
Problém je vtom že sa dostanem len po registráciu tam vyplním všetky údaje schválim tu licenciu a potom mi vypíše.

Kód: Vybrať všetko

Etomite setup will now attempt to setup the database
Creating connection to the database: Failed!
Please check the database login details and try again.

Neviem skúšal som to stále dookola ale nešlo mi to.

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Ne Feb 15, 2009 3:53 am

Najprv si databázu musíš vytvoriť v administrácií http://user.ic.cz [Databáze Mysql - MySQL Administrace] zadáš a potvrdíš heslo a potom si v [Mysql Databáze - Stav mysql] nájdeš potrebné prihlasovacie údaje.
ic.cz/faq napísal:Chtěl bych využívat mysql či postgresql databázi, ale nemůžu se přihlásit.
Databáze nejsou automaticky zřizovány při registraci účtu. Mysql a postgresql databázi si můžete založit v administraci Vašeho účtu na http://user.ic.cz v sekci Mysql Databáze -> Stav mysql.
Vyskúšal som si inštaláciu na ic.cz, konkrétne na webe http://etomite.over.cz/ :)
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Po Feb 16, 2009 1:08 pm

2 Chochi: Etomite na ic.cz odprúčam inštalovať vo večerných hodinách, pretože cez deň je kopírovanie súborov zdĺhavé.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Napísať odpoveď