Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Téma venovaná výhradne FAQ t.j. odpovediam na najčastejšie kladené otázky a návodom.

Moderátor: Moderators

Chochi
Thief
Thief
Príspevky: 2
Dátum registrácie: So Feb 14, 2009 6:54 pm

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa Chochi » Št Feb 26, 2009 11:22 pm

stále mi to nejde Databázu Mysql som mal aktívnu už aj vtedy neviem čo je stým stále mi vypisuje to čo pretým

R - stick
Moderator & CLT
Moderator & CLT
Príspevky: 215
Dátum registrácie: Pi Sep 23, 2005 10:59 am
Bydlisko: Vysoké Studnice (u Jihlavy)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa R - stick » Pi Feb 27, 2009 10:47 am

Databázi asi máš, ale nejseš k ní připojený. Musíš použít správný název databáze, uživatelské jméno, a heslo. Zkus se napřed připojit k databázi v administraci svého webu. Pokud uvidíš tabulky - nebo jen prázdnou databázi, tak si zapamatuj všechny přihlašovací údaje a ty pak zadej do instalačky Etomite.

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Pi Mar 13, 2009 12:03 pm

azzan napísal:Ahoj s etomine som ,len začiatočník úplny (aj s programovaním) a neviem čo mám a kde vyplniť do tých informačných koloniek pri inštalacii (ak som na ic.cz ... moj web má koncovku kx.cz)

* Database name:
* Table prefix:
* Database host:
* Database login name:
* Database password:

Diki za radu
Ahoj, tak ako som písal hore. Prihlasiš sa na web http://user.ic.cz, klikneš na [Databáze Mysql - MySQL Administrace] a tam si vytvoríš svoju databázu. A potom tam udeš mať informácie:
  • Verze mysql: 5.0.60-enterprise-gpl-log (to je iba verzia)
  • Host: mysql.over.cz (zadáš pri inštalácií do položky Database host)
  • User name: ov_etomite (zadáš pri inštalácií do položky Database login name)
  • Databáze: ov_etomite (zadáš pri inštalácií do položky Database name)
  • Heslo: *** (zadáš pri inštalácií do položky Database password)
... to uvádzam ako príklad (Ty budeš mať samozrejme iné). Položka Table prefix je pri inštalácií voliteľná, je to iba poredpona databázových tabuliek kvôli ľahšej orientácií ak budeš databázu používať aj na niečo iné a môžeš do nej zadať napríklad etomite_.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
Marek Adamec
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Pi Dec 28, 2007 7:58 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa Marek Adamec » Ne Apr 19, 2009 3:41 pm

ukladaju sa do SQL nejake informacie o navstevnikoch napr.: IP adresy ?

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Ne Apr 19, 2009 4:55 pm

Ak máš v administrácií zapnuté štatistiky, do tabuľky etomite_log_hosts sa ukladajú záznamy o IP adrese, alebo doméne odkiaľ používateľ prišiel.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Martin
Thief
Thief
Príspevky: 1
Dátum registrácie: Pi Feb 05, 2010 12:21 pm

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa Martin » Po Feb 08, 2010 2:55 pm

Prosím o radu. Mám na jednom hostingu web stránku a phpbb3 fórum. Stránka a fórum je aktívne a funkčné. Chcel by som prejsť na Etomite redakčný systém aby som ušetril čas na spravovaní mojich stránok. Viem si nainštalovať Etomite na môj web priestor tak aby mi to nejako nezasiahlo moje fórum a aktuálnu web stránku.

R - stick
Moderator & CLT
Moderator & CLT
Príspevky: 215
Dátum registrácie: Pi Sep 23, 2005 10:59 am
Bydlisko: Vysoké Studnice (u Jihlavy)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa R - stick » St Feb 10, 2010 12:30 am

Etomite můžeš nainstalovat do podadresáře (např http://www.tvojestranka.sk/forum) nebo na subdoménu (např forum.tvojestranka.sk) nebo do rootu webu - ale to budeš napřed muset přesunout phpBB. (přesun phpBB je snadný - přemístíš vše do zvoleného adresáře, přepíšeš cesty v config.php a v administrraci upravíš cesty ke skriptům (případně to lze přehodit přímo v databázi)

Etomite pak normálně nainstaluješ, databázi můžeš použít stejnou, jak pro phpBB - etomite tabulky budou mít prefix etomite_

Jestli chceš vidět, jak to vypadá v reálu, mrkni na http://www.sferabubeniku.info - tam je sekce Magazín Sféry (v horním menu), která jede právě na etomite a je na subdoméně. http://magazin.sferabubeniku.info

Maverick27
Thief
Thief
Príspevky: 2
Dátum registrácie: Ut Júl 06, 2010 7:28 pm

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa Maverick27 » Ut Júl 06, 2010 7:31 pm

No i ja mám problém. Etomite nakopírovaný na server, atribúty zmenené a keď dám inštaláciu a zvolím full instal mi prehliadač vypíše chybu, že stránka neexistuje a je koniec. Skúšal som aj iné prehliadače a ništ. Mám to nainštalované v subdoméne. www.etomite.domena.eu (priklad) Viete mi prosím poradiť? Hosting je inet. Dík

Maverick27
Thief
Thief
Príspevky: 2
Dátum registrácie: Ut Júl 06, 2010 7:28 pm

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa Maverick27 » Pi Júl 09, 2010 5:35 pm

Sorry, ale tomuto sa hovorí podpora?

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa _rasel^ » So Júl 10, 2010 9:58 am

Ahoj, ohľadom podpory: fórum nie je služba ktorej sa môžeš dožadovať, prípadne očakávať bleskovú odpoveď, keďže je obdobie dovoleniek... Ak vypíše stránka chybu, že neexistuje, tak je viac-menej jasné kde by mohol byť problém. Buď stránka neexistuje, inštalácia nebola korektne nakopírovaná na hosting, alebo na hostingu nesprávne funguje prepisovanie url adries v prípade, že je "ht.access" už premenované na ".htaccess", alebo je odkaz už vo svojej podstate chybný. Ale to len hádam, keďže sa link v predchádzajúcom príspevku nenachádza... zverejní prosím aj link na stránku (to je základná info)... chceš dostať presnú odpoveď, či nie? (z kávových usadenín sa háda len veľmi ťažko)
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Silver
Thief
Thief
Príspevky: 1
Dátum registrácie: St Nov 24, 2010 3:59 pm

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa Silver » St Nov 24, 2010 4:03 pm

Po inštalácii kliknem na odkaz, ktorý ma automaticky hodí do priečinku manage... Problém je ten že keď sa prihlásim vypíše mi hlášku Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/*****/web/manager/includes/browsercheck.inc.php on line 19 No a čo s tým? Ďakujem za odpoveď.

V danom súbore som našiel riadok číslo 19 a tam bolo $client =& new phpSniff($GET_VARS['UA'],$sniffer_settings);

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Št Nov 25, 2010 12:50 pm

Ahoj, pre PHP 5.3.× je potrebné niektoré súbory upraviť, alebo si ich stiahni z témy faq-a-navody/etomite-1-1-a-php-5-3-t513.html
Odporúčam Etomite opätovne preinštalovať, aby bola inštalácia 100% korektná.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

dan3yx
Thief
Thief
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Št Jún 02, 2011 6:24 pm

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa dan3yx » Št Jún 02, 2011 6:32 pm

Pekný deň prajem. Rozhodol som sa dnes nainštalovať na stránku od "domains.sk" tento redakčný systém. Všetko išlo v poriadku až po potvrdenie licencie. Vtedy mi vypisuje:

Kód: Vybrať všetko

Etomite setup will now attempt to setup the database
Creating connection to the database: Failed!
Please check the database login details and try again.
Prístupné informácie mám v setupe. Tam sa píše:

Prístup k databázam MySQL:

Meno servera / Užívateľ / Heslo
*** / **** / ****

Databázy MySQL:
1. ***
________________________________

Za databázove meno som dal to posledné a za login a heslo to "užívateľ a heslo"... Normálne cez phpmyadmin sa dokážem cez tieto údaje prihlásiť ale tu mi stále toto napíše. Neviete prosím vás, v čo môže byť chyba?

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Pi Jún 03, 2011 12:35 am

Zdravím, ak sú prihlasovacie údaje skutočne správne, tak komplikácie môže byť v tom, že neexistuje databáza s príslušným názvom. Odporúčam pozrieť http://etomite.sk/obrazovky, kde je uvedený postup inštalácie s komentárom.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

dan3yx
Thief
Thief
Príspevky: 4
Dátum registrácie: Št Jún 02, 2011 6:24 pm

Re: Ako nainštalujem Etomite Prelude 1.1?

Príspevok od užívateľa dan3yx » Pi Jún 03, 2011 3:13 pm

Nesedí mi tam vytváranie databázy. A link ako máte vy: napr. db50.etomite.sk / Ja takéto vôbec nemám, používam doménu domains.sk a do phpmyadmin ma prihlási pod ip adresou... napr. http://**.***.**.**/phpMyAdmin/ Neviem si ozaj rady.
Prílohy
Bez-názvu-1.jpg
Bez-názvu-1.jpg (206.24 KiB) 1141 zobrazení

Napísať odpoveď