Ako zaktualizojem Etomite na najnovšiu verziu 1.1?

Téma venovaná výhradne FAQ t.j. odpovediam na najčastejšie kladené otázky a návodom.

Moderátor: Moderators

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Ako zaktualizojem Etomite na najnovšiu verziu 1.1?

Príspevok od užívateľa _rasel^ » So Jún 28, 2008 10:19 am

Etomite Prelude 1.1 neobsahuje súbor /manager/includes/config.inc.php, iba akýsi držitiľ miesta v podobe config.php, čiže ak chceme Etomite aktualizovať tak stačí:
  • Etomite kompletne od-zálohovať (dáta aj databázu).
    Zálohu databázy môžeme urobiť v cez PHPMyAdmina. Súborový systém Etomite zálohujeme cez FTP.
  • Vaše terajšie Etomite prepísať novou verziou.
    T. zn., že nové Etomite prepíšeme novou verziou cez FTP. Je to najrýchlejší spôsob (ak máme zálohu). Ak prepis súborov neprebehne v poriadku, tak prepis zopakujeme.
  • Nastaviť atribúty priečinkov ako počas inštalácie a súboru /manager/includes/config.inc.php (pôvodný) na atribút 666, aby bolo možné doň zapisovať.
  • Za adresu Vášho webu zadáme /install/ a vyberieme poslednú možnosť možnosť (aktualizácia z predchádzajúcej verzie).
  • Prečítame si návod a spustíme súbor: v1_db_patches.php - aktualizácia databázy na verziu 1.x
    Konkrétne je to odkaz na súbor /install/v1_db_patches.php
  • Zmeny konfiguračného súboru urobí Etomite za nás (novinka vo verzii 1.1).
  • Prihlásime sa do Etomite /manager/, skontrolujeme a uložime nastavenia.
  • Vyprázdnime zásobník stránok Clear site chache.
    Týmto krokom vyprázdnime vyrovnávací zásobník dokumentov, staršej verzie Etomite, do ktorého sa ukladajú dokumenty, ktoré majú povolené ukladanie do zásobníka. Pri prvom načítaní dokumentu sa do zásobníka uloží jeho nová verzia.
  • Nastavíme atribút súboru /manager/includes/config.inc.php na 644 a vymažeme adresár /install/.
Update 12.2.2009
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
Marek Adamec
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Pi Dec 28, 2007 7:58 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako zaktualizojem Etomite na najnovšiu verziu 1.1?

Príspevok od užívateľa Marek Adamec » Ne Jan 18, 2009 12:09 pm

Skusal uz niekdo aktualizovat starsiu verziu etomite na najnovsiu 1.1 ?

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako zaktualizojem Etomite na najnovšiu verziu 1.1?

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Ne Jan 18, 2009 12:32 pm

Tento návod píšem vždy hneď potom ako vyskúšam aktualizáciu... každú verziu skúšam verzovať. ;)
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
Marek Adamec
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Pi Dec 28, 2007 7:58 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako zaktualizojem Etomite na najnovšiu verziu 1.1?

Príspevok od užívateľa Marek Adamec » Ne Feb 08, 2009 1:12 pm

Etomite kompletne od-zálohovať (dáta aj databázu).
No ako zalohovat databazu to bude trosku premna problem lebo som to este nikdy nerobil, vobec neveim ako sa zalohuje databaza...

Vaše terajšie Etomite prepísať novou verziou.
To znamena ze mam do existujuceho etomite na serveri natvrdo nahrat aktualnu rozbalenu verziu etomite1.1?

Nastaviť atribúty priečinkov ako počas inštalácie a súboru /manager/includes/config.inc.php (pôvodný) na atribút 666, aby bolo možné doň zapisovať.
OK chapem

Za adresu Vášho webu zadáme /install/ a vyberieme poslednú možnosť možnosť (aktualizácia z predchádzajúcej verzie).
OK chapem

Prečítame si návod a spustíme súbory: *.php updaty na databáze!
Tomuto moc nerozumiem... co je tym myslene

Zmeny konfiguračného súboru urobí Etomite za nás (novinka vo verzii 1.1).
OK chapem

Prihlásime sa do Etomite /manager/, skontrolujeme a uložime nastavenia.
OK chapem

Vyprázdnime zásobník stránok Clear site chache.
To znamena ze sa vymaze cely obsah webu ktory obsahovala starsia verzia etomite?

Nastavíme atribút súboru /manager/includes/config.inc.php na 644 a vymažeme adresár /install/.
OK chapem

Pytam sa nato vsetko detajlne ako trubka lebo kedm som menil server pred rokom a pol sa mi stala vec ze mi zmenilo vsetky (Ž) za (?) a rad by som uz pri aktualizacii predisiel takymto problemom...:( dik za radu

R - stick
Moderator & CLT
Moderator & CLT
Príspevky: 215
Dátum registrácie: Pi Sep 23, 2005 10:59 am
Bydlisko: Vysoké Studnice (u Jihlavy)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako zaktualizojem Etomite na najnovšiu verziu 1.1?

Príspevok od užívateľa R - stick » Ne Feb 08, 2009 11:21 pm

Etomite kompletne od-zálohovať (dáta aj databázu).
No ako zalohovat databazu to bude trosku premna problem lebo som to este nikdy nerobil, vobec neveim ako sa zalohuje databaza...
Jednoduše - musíš se přihlásit do phpMyAdmina - v administraci tvého hostingu (při přihlášení zadáváš jmého databáze a heslo k databázi. Pak postupuješ podle návodu, aplikace tě sama navede. Zálohu databáze uložíš k sobě na disk)

Pak ale udělej tyto kroky: Přihlaš se do administrace Etomite a vymaž záznamy v logovacích tabulkách a v tabulkách pro statistiky návštěv. Možnost smazání záznamůje v administraci. Sice to není nutné, ale usnadní to práci. Pokud tyto záznamy nepotřebuješ, můžeš databázi zazálohovat až po jejich smazání
Vaše terajšie Etomite prepísať novou verziou.
To znamena ze mam do existujuceho etomite na serveri natvrdo nahrat aktualnu rozbalenu verziu etomite1.1?
Ano, rozumíš tomu naprosto přesně - natvrdo to přehraješ. Pozor - nemazej, pouze přehraj !!! (v adresářích budeš mít i soubory, které jsi tam doplnil - a ty ti zůstanou)
Prečítame si návod a spustíme súbory: *.php updaty na databáze!
Tomuto moc nerozumiem... co je tym myslene
Po nahrání všech souborů zadáš www.tvujweb.sk/install - otevře se to instalační okno a na spodu máš upgrade z předchozí verze. Na tento link klikneš, vyhodí ti to pár hlášek o aktualizaci a dole v textu máš link na php soubor pro update databáze. Na ten klikneš.
Vyprázdnime zásobník stránok Clear site chache.
To znamena ze sa vymaze cely obsah webu ktory obsahovala starsia verzia etomite?
ne - ty musíš pouze vyčistit cache stránek (v administraci). Pokud by ti tam zůstaly, mohl by ti web špatně fungovat.

A ještě si dej pozor na jednu věc: v administraci si napřed před provedení aktualizace přepni jazyk na angličtinu !!! - je to z důvodu nekompatibilnosti překladu - kdyby jsi tam chtěl nechat slovenštinu, tak by jsi musel novou verzi mít pojmenovanou přesně jak tu starou - jinak ti to hodí chybu. Nový soubor s lokalizací tam dohraješ později a po dohrání si přepneš jazyk.

Užívateľov profilový obrázok
Marek Adamec
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Pi Dec 28, 2007 7:58 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako zaktualizojem Etomite na najnovšiu verziu 1.1?

Príspevok od užívateľa Marek Adamec » Po Feb 09, 2009 10:53 am

no toto je moja databaza:

Obrázok

len neviem ako mam dalej postupovat....

R - stick
Moderator & CLT
Moderator & CLT
Príspevky: 215
Dátum registrácie: Pi Sep 23, 2005 10:59 am
Bydlisko: Vysoké Studnice (u Jihlavy)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako zaktualizojem Etomite na najnovšiu verziu 1.1?

Príspevok od užívateľa R - stick » Ut Feb 10, 2009 2:12 am

Klikneš na tlačítko exportovat a postupuješ podle textu na stránce. Exportuješ do SQL. Nic s tím nemůžeš zkazit - soubor si uložíš k sobě na počítači. Ještě si vybereš pouze tabulky Etomite - tzn ty s prefixem forum vynecháš (ty jsou pro phpBB fórum)

Užívateľov profilový obrázok
Marek Adamec
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Pi Dec 28, 2007 7:58 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako zaktualizojem Etomite na najnovšiu verziu 1.1?

Príspevok od užívateľa Marek Adamec » Ut Feb 10, 2009 12:21 pm

Takto to je dobre nastavene? ci treba tam este nieco pozmenit? nez to dam vykonat?

Obrázok

R - stick
Moderator & CLT
Moderator & CLT
Príspevky: 215
Dátum registrácie: Pi Sep 23, 2005 10:59 am
Bydlisko: Vysoké Studnice (u Jihlavy)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako zaktualizojem Etomite na najnovšiu verziu 1.1?

Príspevok od užívateľa R - stick » Ut Feb 10, 2009 1:34 pm

Jo - ještě si můžeš zaškrtnout políčko "uzatvorit príkazy v transakcii" Na spodku formuláře pak zaškrtneš políčko "Pošli" a do pole "vzor pre názov súboru" vyplníš jméno zálohy. Pak stiskni tlačítko pro vykonání operace. Záloha se ti stáhne na tvůj počítač.


P.S.: ještě jsem zapoměl na jedno - u tvého webu se objevovala chyba (narušená logovací tabulka). Takže si zkontroluj všechny tabulky v databázi - je to jednoduché - v každé z nich si prohlídni data. Pokud je vidíš, je vše v pořádku. Pokud narazíš na hlášku, že tabulku nelze otevřít, nebo je poškozená, tak ji napřed zkus opravit (je na to v phpMyAdminu nástroj) a pokud to nepujde, tak ji budeš muset nahradit. V tomto případě tabulku nezálohuj, ale přejmenuj, pak si nahoď Etomite na localhost, napoj se na databázi , stáhni si strukturu tabulky a tu pak nahraj přes phpMyAdmina do tvé databáze. (kdyby bylo nejhůř, tak ti SQL pošlu a ty ho pak jen spustíš).

Užívateľov profilový obrázok
Marek Adamec
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Pi Dec 28, 2007 7:58 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako zaktualizojem Etomite na najnovšiu verziu 1.1?

Príspevok od užívateľa Marek Adamec » Št Feb 12, 2009 10:06 am

no zaktualizoval som etomitene novsiu veriu len sa stalo cosi cosom necakal... neviem kde nastala chyba

takto to vyzera v manageri, dole je prazdny strom stranok...:(
Obrázok

a takto ked chcem nabehnut na web stranky
Obrázok

ako to napravit?

R - stick
Moderator & CLT
Moderator & CLT
Príspevky: 215
Dátum registrácie: Pi Sep 23, 2005 10:59 am
Bydlisko: Vysoké Studnice (u Jihlavy)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako zaktualizojem Etomite na najnovšiu verziu 1.1?

Príspevok od užívateľa R - stick » Št Feb 12, 2009 11:39 am

Spustil jsi ten php skript v upgrade instalace?

V tabulkách ti chybí nová pole, které se při aktualizaci do tabulek doplňují - a o to se právě stará ten skript. Takže znovu vejdi do instalace, a postupuj krok od kroku - v její druhé části je dole v textu link na soubor na upgrade databáze (nějaký sqlpatch.php - či něco podobného) - a ten spusť !!!

R - stick
Moderator & CLT
Moderator & CLT
Príspevky: 215
Dátum registrácie: Pi Sep 23, 2005 10:59 am
Bydlisko: Vysoké Studnice (u Jihlavy)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako zaktualizojem Etomite na najnovšiu verziu 1.1?

Príspevok od užívateľa R - stick » Št Feb 12, 2009 11:42 am

P.S.: ev mi pošli link na tvůj web, nebo mi napiš na mail, zkusím ti s tím pomoct.

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako zaktualizojem Etomite na najnovšiu verziu 1.1?

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Št Feb 12, 2009 4:47 pm

4 Marek Adamec: zabudol si spustiť script na update databázy, urobil som to za teba a teraz si hlavne vymaž install. Popis hore som zaktualizoval, aby bol kúsok jasnejší.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
Marek Adamec
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Pi Dec 28, 2007 7:58 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako zaktualizojem Etomite na najnovšiu verziu 1.1?

Príspevok od užívateľa Marek Adamec » Pi Feb 13, 2009 10:16 am

diki uz som aj zistil kde som to prehliadol..... :)

Užívateľov profilový obrázok
Marek Adamec
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Pi Dec 28, 2007 7:58 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako zaktualizojem Etomite na najnovšiu verziu 1.1?

Príspevok od užívateľa Marek Adamec » Ne Feb 15, 2009 3:47 pm

Vsetko je to OK zaktualizoval som aj svoju osobnu web stranku ale stala sa mi taka vec ze ked som upravil podstranku a ulozil ju tak mi zmenilo velkost pisma na male, pritom velkost v manageri podstranky ostala rovnaka.... kde sa stala chyba? Trochu ma to zaskocilo. pritom velkost mam nastavenu na 10 a ked kuknem v skutocnosti na web ma to podl amna asi velkost 8 akoby mi vsetko zmensilo o 2 nadol...:( da sa to nejako odstranit?

Napísať odpoveď