Vytlačenie stránky

V tejto téme sa nachádzajú snippety (rozšírenia) pre Etomite.

Moderátor: Moderators

Užívateľov profilový obrázok
Marek Adamec
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Pi Dec 28, 2007 7:58 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Vytlačenie stránky

Príspevok od užívateľa Marek Adamec » Pi Aug 01, 2008 12:30 pm

Potreboval by som poradit ci sa da nejako dosiahnut aby sa mi stranka vytlacila spravne, nerozhadzane... lebo ked si dam vytlacit zobrazenu stranku v template andreas01 tak mi ju vytlaci rozhadzane(chaoticky). potreboval by som aby mi to vytlacilo len danu stranku s obsahom bez menu... nieco ako to je tuna: http://andreasviklund.com/files/demo/an ... index.html vpravo hore je print. Existuje nato nejaky mod alebo nieco podobne?

// presunutá téma z témy "Všeobecné help centrum" (_rasel^)

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vytlačenie stránky

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Pi Aug 01, 2008 10:28 pm

Našiel som starú verziu snippetu print-this-page, ale radšej ho upravíme do novšej podoby. :)

Návod na inštaláciu:
  • V administrácií Etomite vytvoríme novú šablónu Print s obsahom:

    Kód: Vybrať všetko

    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN"
     "http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en">
    <head>
        <title>[(site_name)] &raquo; [*pagetitle*]</title>
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=[[etomite_charset]]" />
    </head>
    <body>
    
    [*content*]
    
    </body>
    </html>
    Templat si môžme naštýlovať podľa seba, podľa toho ako má vyzerať náš vytlačený dokument.
  • V administrácií Etomite vytvoríme nový dokument, ktorý:
    1. bude používať šablónu Print,
    2. bude zverejnený (môžme ho skryť niekam do nepublikovanej zložky, ak chcem, aby sme ho nevideli v menu),
    3. obsah dokumentu bude tvoriť len reťazec [[print]][/s-code].

  • V administrácií Etomite v sekciíi "Správca zdrojov" na záložke "Snippety" vytvoríme nový snippet print:

    Kód: Vybrať všetko

    $utid = $_GET["utid"];
    if(isset($pid)){
      $fields = "content";
      $doc = $etomite->getDocument($utid, $fields);
      if($doc){
        return "<h1>".$doc['pagetitle']."</h1>\n".$doc['content'];
      }else{
        return "";
      }
    }
    else return "";
  • V administrácií Etomite v sekciíi "Správca zdrojov" na záložke "Snippety" vytvoríme nový snippet print-link, pričom v ňom upravíme parameter $printdoc = "10";, kde $printdoc bude ID dokumentu (ID dokumentu sa zobrazuje v stromovom menu vedľa názvu dokumentu), ktorý sme vytvárali v druhom kroku:

    Kód: Vybrať všetko

    $printdoc = "10";
    if(!isset($id)) {
        $id = $etomite->documentIdentifier; //current document
    }
    $output .= "<p><a href='index.php?utid=$id&id=$printdoc' title='Printer friendly'>Printer friendly</a></p>";
    return $output;
  • Snippet [[print-link]][/s-code] môžme vložiť do dokumentu, kde chcem zobraziť odkaz na tlačenú podobu dokumentu. Snippet môžme vložiť aj do templatu.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
Marek Adamec
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Pi Dec 28, 2007 7:58 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vytlačenie stránky

Príspevok od užívateľa Marek Adamec » So Aug 02, 2008 12:05 pm

nejako mi to nefunguje este...:
V administrácií Etomite v sekciíi "Správca zdrojov" na záložke "Snippety" vytvoríme nový snippet print-link, pričom v ňom upravíme parameter $printdoc = "10";, kde $printdoc bude ID dokumentu (ID dokumentu sa zobrazuje v stromovom menu vedľa názvu dokumentu), ktorý sme vytvárali v druhom kroku:
(nerozumiem tomu ako mam spravit aby tam bolo zobrazovane aktualne ID podstranky ktora je aktualne zobrazovana..., odkaz na tlac som umiestnil v template aa bude na konci menu, pod sekcou partneri... teraz tam je odkaz Printer frendly v buducnosti ho nahradim ikonkou... ) momentalne to vypada takto http://www.navrchol.sk
a po kliknuti na odkaz Printer frendly mi vypise Also empty. niekde bude este chyba..:(

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vytlačenie stránky

Príspevok od užívateľa _rasel^ » So Aug 02, 2008 11:09 pm

$printdoc = "10"; má byť ID dokumentu, ktorý vytváraš v druhom kroku, je to ten dokument, ktorý obsahuje snippet [[print]][/s-code] a ktorý používa šablónu Print.

Funkcia snippetu: Snippet [[print-link]][/s-code] vytvorí link v tvojom prípade http://www.navrchol.sk/index.php?utid=1&id=10 (linkom odkazuje vždy na ten istý dokument, len s iným obsahom podľa parametra v URL adrese), kde sa parameter utid mení automaticky podľa ID aktuálneho dokumentu a id je ID dokuemntu, ktorý obsahuje snippet [[print]][/s-code]. Obsah tohto "dokumentu na tlač" určuje snippet [[print]][/s-code], ktorý do dokumentu vloží obsah dokumentu s ID utid, tento parameter získa z odkazu a dokument sa naštýluje podľa šablóny Print.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
Marek Adamec
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Pi Dec 28, 2007 7:58 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vytlačenie stránky

Príspevok od užívateľa Marek Adamec » Ne Aug 03, 2008 1:32 pm

Teoreticky chapem co myslis len neviem ako mam spravit aby mi to spravne fungovalo aby mi tam zadavalo to id aktualnej stranky a vlozilo mi tam ten text stranky ktoru akurat prezeram... len mne stale vypisuje ked klinem na print toto: Also empty. ale teraz ma napadlo ze ti si asi myslel aby som zmenil
$printdoc = "10"; na stranku na ktorej mam id toho templatu a zmenil som to na $printdoc = "415"; (ale aj tak mi to nejde robi to to ze mi ukaze prazdnu stranku este musi byt neikde chyba...:()

Podla mna by mi to malo na obrazovku ukazat nahlad ako to vypada pred tlacou... ci nie?

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vytlačenie stránky

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Ne Aug 03, 2008 2:03 pm

Nj, malo by to ukázať webovú stránku, ktorá má ten najjednoduchšiu šablónu = obsahuje len nadpis a text dokumentu na tlač. Priznám sa, že som snippet netestoval (z časových dôvodov). Skús ešte snippet [[print]][/s-code] upraviť na:

Kód: Vybrať všetko

$utid=$_GET['utid'];
$dbTable = "site_content";
$dbTable = $etomite->dbConfig['dbase'].".".$etomite->dbConfig['table_prefix'].$dbTable;
$query="SELECT * FROM ".$dbTable." WHERE id LIKE '$utid';";
$result = $etomite->dbQuery($query);
$limit = mysql_numrows($result);
$row = $etomite->fetchRow($result);
$pagetitle = $row['pagetitle'];
$content = $row['content'];
$output .= "$content";
return $output;
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
Marek Adamec
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Pi Dec 28, 2007 7:58 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vytlačenie stránky

Príspevok od užívateľa Marek Adamec » Ne Aug 03, 2008 2:21 pm

super toto uz funguje... diki :) ale este potrebujem zakomponovat to tohno snippetu:

Kód: Vybrať všetko

$printdoc = "415";
if(!isset($id)) {
    $id = $etomite->documentIdentifier; //current document
}
$output .= "<p><a href='index.php?utid=$id&id=$printdoc' title='Printer friendly'>Printer friendly</a></p>";
return $output;
tento kod:

Kód: Vybrať všetko

<a title="Vytlač stránku" target="" href="http://www.navrchol.sk........................(link)....................">
<img border="0"src="http://www.navrchol.sk/uvod/tlacit.png" width="32" height="32">
chcem spravit aby mi to nezobrazovalo test ale len obrazok tlaciarne...:)

Užívateľov profilový obrázok
Marek Adamec
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Pi Dec 28, 2007 7:58 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vytlačenie stránky

Príspevok od užívateľa Marek Adamec » Ne Aug 03, 2008 6:10 pm

ked to spravim takto tak to nefunguje:

Kód: Vybrať všetko

$printdoc = "415";
if(!isset($id)) {
    $id = $etomite->documentIdentifier; //current document
}
$output .= "<p> <a title="Vytla&#269; stránku" target="" href="http://www.navrchol.sk/index.php?utid=$id&id=$printdoc">
<img border="0"src="http://www.navrchol.sk/uvod/tlacit.png" width="32" height="32">       </p>";


return $output;

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vytlačenie stránky

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Ne Aug 03, 2008 8:03 pm

Lebo tam máš zlé úvodzovky, skús použiť toto:

Kód: Vybrať všetko

$printdoc = "415";
if(!isset($id)) {
    $id = $etomite->documentIdentifier; //current document
}
$output .= '<p><a href="index.php?utid='.$id.'&id='.$printdoc.'" title="Vytlač stránku" alt="Vytlač stránku"><img style="border: none;" src="http://www.navrchol.sk/uvod/tlacit.png" /></a></p>';
return $output;
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
Marek Adamec
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Pi Dec 28, 2007 7:58 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vytlačenie stránky

Príspevok od užívateľa Marek Adamec » Po Aug 04, 2008 9:42 am

super tento odkaz funguje...:) len som ho trochu upravil,

Kód: Vybrať všetko

$printdoc = "415";
if(!isset($id)) {
    $id = $etomite->documentIdentifier; //current document
}
$output .= '<p><a href="index.php?utid='.$id.'&id='.$printdoc.'" title="Vytlač stránku" alt="Vytlač stránku"><img style="border: none;" src="http://www.navrchol.sk/uvod/tlacit.png" /></a>';
return $output;

Užívateľov profilový obrázok
Marek Adamec
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Pi Dec 28, 2007 7:58 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vytlačenie stránky

Príspevok od užívateľa Marek Adamec » Št Júl 23, 2009 8:22 pm

spravil som redesign vrchnej casti webu a namiesto ikonky som zakomponoval tlacitko ale nechce fungovat, kde je asi zrada len neviem kde.... tu je kod co som prepisal:

Kód: Vybrať všetko

$printdoc = "415";
if(!isset($id)) {
    $id = $etomite->documentIdentifier; //current document
}
$output .= '<a><button type=button onclick="index.php?utid='.$id.'&id='.$printdoc.' ">Vytla&#269;</button> </a>';
return $output;
stary kod je v prispevku hore.... !!! pleas help !!!

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vytlačenie stránky

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Pi Júl 24, 2009 11:19 am

a) buď je to tlačidlo b) alebo odkaz... nemôže byť aj jedno aj druhé. + chýbali Ti tam úvodzovky. Netestoval som či to pôjde...

Kód: Vybrať všetko

$output .= '<button type="button" onclick="index.php?utid='.$id.'&id='.$printdoc.' ">Vytla&#269;</button>';
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
Marek Adamec
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Pi Dec 28, 2007 7:58 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vytlačenie stránky

Príspevok od užívateľa Marek Adamec » Pi Júl 24, 2009 5:19 pm

nic to nespravilo, nefunguje ten kod. Ale skusal som tento kod ale spravilo to ze po stlaceni tlacitka ma preplo na indexovu stranku a nie na stranku na vytlacenie... hm to je zahada...

Kód: Vybrať všetko

$output .= "<form action=\"index.php?utid=$id&id=$printdoc\" method=get> 
<button type=submit title=\"Printer friendly\">Vytlac</button></form>";

toto je spravny funkcny kod:

Kód: Vybrať všetko

$output .= "<form action=\"index.php\" method=get><input type=hidden name=utid value=\"{$id}\"> 
<input type=hidden name=id value=\"{$printdoc}\"> 
<button type=submit title=\"Printer friendly\">Vytlac</button></form>";

Užívateľov profilový obrázok
Marek Adamec
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Pi Dec 28, 2007 7:58 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vytlačenie stránky

Príspevok od užívateľa Marek Adamec » Št Sep 10, 2009 9:22 am

mam este jeden skryty problem a to ze mi lame jeden riadok... napriklad http://navrchol.sk/index.php?id=60 nadpis mi zalomi od miesta kde zacina okno pre vyhladavac... niekde bude nejaka banalita ale neviem kde, preco mi to lame (ale len ked je nadpis presahujuci za okno..)

nemoze byt problem v tomto zadani:

Kód: Vybrať všetko

ul#odkazy li.print {
  float: right;
}
ul#odkazy li.search {
  float: right;
}
float = toto znamena asi zarovnat dole? &bolo by dobre asi dat zarovnat hore vpravo. ale neviem ako

Užívateľov profilový obrázok
Marek Adamec
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Pi Dec 28, 2007 7:58 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Re: Vytlačenie stránky

Príspevok od užívateľa Marek Adamec » Pi Dec 11, 2009 11:00 am

chcem sa spytat ako sa da docielit toho aby pri tlaceni (po tom co kliknem na tlacitko vytlacit) ma prekliklo na stranku upravenu pre tlac... a otvorilo mi aj okno pre vyber tlaciarne... ako to je aj napriklad na http://www.referaty.sk: http://referaty.atlas.sk/prakticke-pomo ... 3/?print=1

moze to byt tymto:?

Kód: Vybrať všetko

<script type="text/JavaScript" language="JavaScript">print();</script><script type="text/javascript"> 
var gaJsHost = (("https:" == document.location.protocol) ? "https://ssl." : "http://www.");
document.write(unescape("%3Cscript src='" + gaJsHost + "google-analytics.com/ga.js' type='text/javascript'%3E%3C/script%3E"));
</script><script type="text/javascript"> 
var pageTracker = _gat._getTracker("UA-6466534-3");
pageTracker._setDomainName(".atlas.sk");
pageTracker._trackPageview();
</script>

Napísať odpoveď