highslidegal

V tejto téme sa nachádzajú snippety (rozšírenia) pre Etomite.

Moderátor: Moderators

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

highslidegal

Príspevok od užívateľa _rasel^ » So Aug 30, 2008 11:29 am

Zdravím Etomiťákov. :eto: Snippet [[breyboxgall]][ bol celkom úspešný, ale mojej priateľke sa viac páčila alternatívna postavená na Highslide JS. Demo fungovania nájdete na webe: http://highslide.com/ po kliknutí na obrázky hneď na titulke, kúsok nižšie pod nadpisom With Gallery. Oproti GreyBoxu je táto galéria voľne použiteľná len pre nekomerčné projekty a obsahuje navyše možnosti slideshow a automatickú veľkosť obrázka vzhľadom k stránke. Galéria sa dá vyhotoviť v čiernom a bielom prevedení.

Inštalácia:
  1. V administračnej časti Etomite [Správa zdrojov - Dávka informácií], vytvorte novú dávku informácií {{highslidegal}}. Obsah chunku nájdete v súbore highslidegal.chunk.txt.
  2. Do svojho templatu pred ukončovací tág </head> vložte reťazec: {{highslidegal}}.
  3. Stiahnite si prílohu highslidegal.zip priečinok highslide nakopírujte do manager/media/.
  4. Vytvorte nový snippet v administrácií Etomite [[highslidegal]][/list]

    Edit 13.5.2012, najnovšia verzia snippetu [[highslidegal]][/s-code] pre PHP 5.3.×:

    Kód: Vybrať všetko

    $docAlias = $etomite->documentObject['alias'];
    
    $pathGal          = isset($directory) ? $directory : "images/galleries/" . $docAlias . "/";
    $pathThmbs        = "thumbs/";
    $pathLarge        = "large/";
    $pathFromRoot     = getenv("DOCUMENT_ROOT");
    $pathGalThmbsFull = $pathFromRoot . "/" . $pathGal . $pathThmbs;
    
    if (is_dir($pathGalThmbsFull)) {
       $dirHandle = opendir($pathGalThmbsFull);
       $picCount = 0;
       while ($file = readdir($dirHandle)) {
          if (preg_match("(gif|jpg|jpeg)", $file)) {
             $picList[$picCount++] = $file;
          }
       }
       $output = '';
       for ($i = 0; $i < $picCount; $i++) {
          $output .= '<a href="' . $pathGal . $pathLarge .$picList[$i].'" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)">
       <img style="'.$style.'" src="./' . $pathGal . $pathThmbs . $picList[$i] . '" title="Click to enlarge: '.$picList[$i].'" />
    </a>'."\n";
       }
       closedir($dirHandle);
       }
       else {
          $output .= 'Adresár (' . $pathGalThmbsFull . ') sa nepodarilo otvoriť, pretože cesta nebola nájdená!<br />';
       }
    
    return $output;
    V prípade, že galéria nefunguje správne, tak môžete cesty otestovať pomocou scriptu v tomto poste, alebo použiť upravený snippet, v ktorom budete definovať cesty z rootu, ktorý je uverejnený v tomto poste.

    Použitie:
    1. [[highslidegal?directory=images/galleries/zajko-maly]]
    2. directory=images/galleries/zajko-maly je cesta kde sa nachádza galéria. V danom priečinku musí byt priečinok thumbs, kde sa budú nachádzať miniatúry a priečinok large v ktorom sa budú nachádzať obrázky v plnej veľkosti. Pričom miniatúra v thumbs a veľký obrázok v large musia mať rovnaký názov.
Prílohy
highslidegal.zip
(62.42 KiB) 245 stiahnutí
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

R - stick
Moderator & CLT
Moderator & CLT
Príspevky: 215
Dátum registrácie: Pi Sep 23, 2005 10:59 am
Bydlisko: Vysoké Studnice (u Jihlavy)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa R - stick » So Jan 03, 2009 1:02 am

Potřebuji poradit.

pokouším se nahodit highslide gallery - ale chci jít trochu jinou cestou, protože potřebuji používat celou její funkčnost. Oproti výšeuvedenému řešení chci soubory nahrát do adresářů templaty + tahat z ní funkce podle popisu. Ovšem zaboha nemůžu galerii zprovoznit , pravděpodobně tápu někde v nastavení skriptu, protože mi nefunguje. Máte někdo nějaký nápad?

R - stick
Moderator & CLT
Moderator & CLT
Príspevky: 215
Dátum registrácie: Pi Sep 23, 2005 10:59 am
Bydlisko: Vysoké Studnice (u Jihlavy)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa R - stick » Ne Jan 04, 2009 1:15 am

Už jsem na to přišel - neseděly mi cesty v css souboru ........ :lol: :lol: :lol:

R - stick
Moderator & CLT
Moderator & CLT
Príspevky: 215
Dátum registrácie: Pi Sep 23, 2005 10:59 am
Bydlisko: Vysoké Studnice (u Jihlavy)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa R - stick » Po Jan 05, 2009 2:35 am

takže zpátky na stromy - bohužel nepřišel.

Pokud přemístím cokoliv jiného než javascript kamkoliv a upravím cesty, tak mi to šlape. Ovšem pokud přesunu samotný javaskript do jiného umístění, než je od Rasela v ..... manager/media/highslide, tak to nefunguje - resp objeví se ikonka, že se obrázek načítá - a to je všechno .... Evidentně to nemůže najít velký obrázek k náhledu - a nejede to ve všech situacích - ani, když dám externí obrázky a připojím je podle dokumentace. (pokud je javascript v uvedeném adresáři, tak to šlape.) Nechápu to ....

Nějaké řešení ......????

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Po Jan 05, 2009 2:44 am

Problém bude v cestách... ak zmeníš umiestnenie scriptu, tak treba poupravovať cesty v chunku (na 7mich miestach). Ak je cesta k obrázok správna, tak bude najskôr problém v tomto. Chunk sa načitáva do šablóny priamo a ukladá sa do cache spolu so stránkou. Skús vyprázdniť cache stránky.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

R - stick
Moderator & CLT
Moderator & CLT
Príspevky: 215
Dátum registrácie: Pi Sep 23, 2005 10:59 am
Bydlisko: Vysoké Studnice (u Jihlavy)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa R - stick » Po Jan 05, 2009 12:39 pm

_rasel^ napísal:Problém bude v cestách... ak zmeníš umiestnenie scriptu, tak treba poupravovať cesty v chunku (na 7mich miestach). Ak je cesta k obrázok správna, tak bude najskôr problém v tomto. Chunk sa načitáva do šablóny priamo a ukladá sa do cache spolu so stránkou. Skús vyprázdniť cache stránky.
V cache nic nemám - implicitně mám ukládání dokumentů do cachce zakázané (ladím na localhostu) Přesto jsem to kontroloval, cache promazal - a nic. Co se týče cest - z chunku jsem oddělil celou část CSS, a místo toho připojil originální CSS Highslide, který mám v templatě. Pokud použiju tu tvou první část, kde je v chunku nastavená cesta do manager/media tak to jede bez problémů - ovšem pokud tam změním cesty, a adresář se skriptem přesunu do templaty - nebo kamkoliv jinam, tak mi to přestane fungovat. Nenačte si to CSS (neobjeví se mi tam upravené rámečky) a při kliku na obrázek se mi objeví v obrázku pouze nápis + grafika Loading ... v orig verzi highslide použitá při načítání obrázku, který nexistuje.

R - stick
Moderator & CLT
Moderator & CLT
Príspevky: 215
Dátum registrácie: Pi Sep 23, 2005 10:59 am
Bydlisko: Vysoké Studnice (u Jihlavy)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa R - stick » Ut Feb 10, 2009 2:20 am

Takže jsem nakonec rezignoval a nahodil tu tvou verzi (tlačí mě čas ...). Ta chodí, ale má jeden problém. výstup ze tvého snippetu bohužel není XHTML validní - konkretně tam chybí u obrázků atribut alt="popis obrazku" Dokázal by jsi to opravit, nebo mě navést tak, abych to mohl doplnit?

Aby ti bylo přesněji jasné, o co mi jde, mrkni se na tuto stránku: http://www.rstick.com/cz-forum-sferabubeniku-info.html - a projeď si ji ve vaidátoru ( http://validator.w3.org/ ) .

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Št Feb 12, 2009 4:13 pm

Aby bol snippet validný, tak stačí poopraviť samotný snippet. Je tam riadok:

Kód: Vybrať všetko

$output .= '<a href="'.$directory.'/large/'.$pic_list[$i].'" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"><img src="./'.$directory.'/thumbs/'.$pic_list[$i].'" title="Click to enlarge: '.$pic_list[$i].'" /></a>'."\n";
... a do neho pridáme, napr.:

Kód: Vybrať všetko

$output .= '<a href="'.$directory.'/large/'.$pic_list[$i].'" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"><img src="./'.$directory.'/thumbs/'.$pic_list[$i].'" alt="'.$pic_list[$i].'" title="Click to enlarge: '.$pic_list[$i].'" /></a>'."\n";
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

R - stick
Moderator & CLT
Moderator & CLT
Príspevky: 215
Dátum registrácie: Pi Sep 23, 2005 10:59 am
Bydlisko: Vysoké Studnice (u Jihlavy)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa R - stick » Št Feb 12, 2009 5:08 pm

OK - díky, myslel jsem si, že někde tam to bude. Ušetřil jsi mě dost práce.

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » Po Mar 23, 2009 11:30 am

Moc hezká galerie
začínám ji testovat
zatím funguje
ale chci ji trochu poladit

opakuji dotaz z jiného threadu:
není nějaká možnost, aby se nemusely posílat i malé náhledy ale jen hlavní fotografie a o zbytek by se postaral Etomine (nějaké php kódy ..)
?
:-)
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Po Mar 23, 2009 1:46 pm

Náhľady riešim hromadne softom u seba na PC, pretože pomocou scriptu počas uploadovania by to bolo pomalšie. Môžeš použiť software FastStone Image Viewer (má možnosť hromadne zmeniť veľkosti obrázkov na základe stanovených parametrov). Snippet je veľmi jednoduchý a písal som ho na rýchlo, zatiaľ neobsahuje žiadne extra možnosti.

Ak to chceš riešiť pomocou scriptu, tak by bolo potrebné do snippetu zamontovať Image Resize PHP Class, poprípade sa inšpirovať snippetom etoGal, ktorý to má doriešené, ale tento snippet zasa ukladá obrázky do databázy.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » Po Mar 23, 2009 2:08 pm

Vyrobit náhledy dávkou samozřejmě není žádný problém
:-)
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

R - stick
Moderator & CLT
Moderator & CLT
Príspevky: 215
Dátum registrácie: Pi Sep 23, 2005 10:59 am
Bydlisko: Vysoké Studnice (u Jihlavy)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa R - stick » Po Mar 23, 2009 2:19 pm

Já to dělám přes PhotoFiltre ( http://photofiltre.free.fr/frames_en.htm ) - tzn náhledy dávkově. Je to nejrychlejší - prostě su vytvořím adresář, v něm podadresář large do kterého přetahám všechny obrázky v galerii (případně ořežu, upravím .....) dávkou pak u všech obrázků změním velikost na mnou požadované náhledy které mi PhotoFiltre vygeneruje do nového adresáře. Ten přejmenuji na thumbs - a pak celý adresář s obrázky prostě nahraju do nějakého adresáře na webu (u mě gallery) - a snippetem pak jen galerii připojím na stránku.

V podstatě jsem neměl potřebu řešit tvorbu náhledů na webu - z mého pohledu je to zbytečnost.

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » Po Mar 23, 2009 3:10 pm

R - stick: je to tak
když se nad tím člověk zamyslí, tak je to pravda, navíc máš pak kontrolu nad kvalitou a vzhledem náhledů více pod kontrolou
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » Po Mar 23, 2009 4:41 pm

tady zatím malá ukázka
(zkouším něco pro bráchu)
:-)
http://puschpull.org/dawe/foto-noze
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

Napísať odpoveď