highslidegal

V tejto téme sa nachádzajú snippety (rozšírenia) pre Etomite.

Moderátor: Moderators

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » Po Mar 23, 2009 9:29 pm

Zdravím
nějak moc nerozumím práci s textovým popisem obrázků:
http://highslide.com/ref/hs.captionText
nějaké zkušenosti či nápady na toto éma ?
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Po Mar 23, 2009 10:20 pm

Mám to riešené podľa poradia, script sa dá upraviť na názov súboru a pod.
Demo: http://etomite.sk/obrazovky

Kód: Vybrať všetko

$galRoot = "images/";
$gal = "redakcny-system/instalacia";

$large = "/large/";
$thumbs = "/thumbs/";

$dir = $galRoot.$gal;

$dirHandle = opendir($dir.$thumbs) or die("Nedokážem otvoriť zadanú cestu: ".$dir);
$picCount = 0;
while($file = readdir($dirHandle)) {
   if (eregi("(png|gif|jpg|jpeg)$",$file)) {
	$picList[$picCount++] = $file;
   }
}
$output = '';

$picCaption = array(0 => "FireFTP, nové pripojenie",
1 => "Kopírovanie súborov Etomite",
2 => "Spustenie inštalácie",
3 => "Zmena zabezpečenia, t. zn. protokolu na https",
4 => "Výber typu inštalácie, alebo aktualizácia existujúce inštalácie",
5 => "Kontrola verzie PHP, kontrola session a atribútov (chmod)",
6 => "Zmena atrubútov (chmod) priečinkov: cache, exports, images",
7 => "Atrinút (chmod) priečinku",
8 => "Kontrola existencie súboru config.inc.php a jeho atribút (chmod)",
9 => "Premenovanie súboru config.php na config.inc.php",
10 => "Zmena atribútu súboru config.inc.php",
11 => "Atribút (chmod) súboru config.inc.php",
12 => "Vytvorenie databázy (pre hosting WebSupport.sk)",
13 => "Údaje a prístupy potrebné k inštalácií",
14 => "Súhlas s licenciou GNU/GPL",
15 => "Priebeh a úspešnosť inštalácie",
16 => "Zmena atribútu súboru config.inc.php",
17 => "Atribút (chmod) súboru config.inc.php",
18 => "Prvé prihlásenie do administrácie Etomite",
19 => "Prvé prezrenie a uloženie nastavení",
20 => "Domov administrácie Etomite",
21 => "Kontrola priebehu",
22 => "Vymazanie priečinku install",
23 => "Kontrola konfugurácie bez upozornení",
24 => "Vymazanie vyrovnávacieho zásobníka cache",
25 => "\"Môj\" web po inštalácií",
26 => "Úprava dokumentu");

if($pend > $picCount) $pend = $picCount;
for($i = 0; $i < $picCount; $i++) {
	$output .= '	<div class="thumbwrapper">
	<a href="'.$dir.$large.$picList[$i].'" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)">
	<img class="thumbs" src="./'.$dir.$thumbs.$picList[$i].'" alt="'.$picList[$i].'" title="Kliknite pre zväčšenie: '.$picList[$i].'" /></a>';
	$iPlus = $i + 1;
	$output .= '<div class="highslide-caption"><strong>Obr. '.$iPlus.'/'.$picCount.':</strong> '.$picCaption[$i].'</div>';
	$output .= '</div>'."\n";
}

closedir($dirHandle);
return $output;
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » Po Mar 23, 2009 11:38 pm

_rasel^: kam s tím kodem ?
do stránky s galerií ?
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Ut Mar 24, 2009 12:34 am

To je upravený snippet HighSlideGal s popisom k obrzákom tak ako ho používam. :)
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » Ut Mar 24, 2009 11:52 am

Dík
už mi to chodí

trochu jsem si muserl zopakovat tvoření regulérních výrazů a práci s řetězci
:-)

ale celkově to musím upravit jinak, aby byl snippet společný a popis obrázků aby se nějak načítal z externího souboru, nebo tak nějak
navíc důležitější bude popis u zvětšeného obrázku a ne u náhledu ...
budu na tom ještě muset pracovat
nicméně podle toho Tvého příkladu mi to už funguje
:-)

Díky!
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Ut Mar 24, 2009 12:07 pm

Ono ten popis je naschvál u zmenšených obrázkov (a zobrazuje sa u zväčšených), pretože ak by som ho podľa API hodil do onclick="return hs.expand..., tak čo myslíš, bude to Google indexovať? Toto je také experimentálne použitie popisov a je robené len na jednu galériu (ako vidno :)), ale nie je problém vymyslieť systém na základe ktorého to bude fungovať na všetky galérie... neviem kedy sa k tomu dostanem, ale ešte som ho chcel upraviť tak, že popisy sa budú priraďovať na základe zložky v ktorej sú obrázky (tzv. kategória popisov) a popisy k obrázkom by sa zobrazovali na základe mena obrázka (a nie na základe poradia, ako je to teraz)...
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » Ut Mar 24, 2009 12:11 pm

Já to mám zatím takto:

Kód: Vybrať všetko

$id = $GLOBALS["HTTP_GET_VARS"]["id"];
$path = empty($HTTP_SERVER_VARS["PATH_INFO"]) ? $HTTP_SERVER_VARS["PHP_SELF"] : $HTTP_SERVER_VARS["PATH_INFO"];
@$dirhandle = opendir( "$directory/thumbs" );
$pic_count = 0;
while( $file = readdir( $dirhandle ) )
{
   if (eregi("(gif|jpg|jpeg)$",$file))
   {
  $pic_list[$pic_count++] = $file;
   }
}
$output = '';

$picCaption = array(
0 => "Obrázek číslo 1",
1 => "Obrázek číslo 2",
2 => "Obrázek číslo 3",
3 => "Obrázek číslo 4",
4 => "Obrázek číslo 5",
5 => "Obrázek číslo 6",
6 => "Obrázek číslo 7",
7 => "Obrázek číslo 8",
8 => "Obrázek číslo 9",
9 => "Obrázek číslo 10",
10 => "Obrázek číslo 11",
11 => "Obrázek číslo 12");



   if ($pend>$pic_count) $pend=$pic_count;
   for ($i=0;$i<$pic_count;$i++)

   {

  $output .= '<br>'.$picCaption[$i].'<br><a href="'.$directory.'/large/'.$pic_list[$i].'" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"><img src="./'.$directory.'/thumbs/'.$pic_list[$i].'" title="Click to enlarge: '.$pic_list[$i].'" /></a>'."\n";


}

return $output;
a pro zvětšené obrázky ještě nevím jak to udělám ...
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » Pi Mar 27, 2009 10:44 am

Ke stažení jsou nové verze scriptů:
http://highslide.com/download.php

seznam změn:
http://highslide.com/changelog.php
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » Št Apr 02, 2009 8:30 am

_rasel^: zdravím
nějak se zase plácám v regulůárních výrazech
potřeboval bych upravit snippet:

Kód: Vybrať všetko

$id = $GLOBALS["HTTP_GET_VARS"]["id"];
$path = empty($HTTP_SERVER_VARS["PATH_INFO"]) ? $HTTP_SERVER_VARS["PHP_SELF"] : $HTTP_SERVER_VARS["PATH_INFO"];
@$dirhandle = opendir( "$directory/thumbs" );
$pic_count = 0;
while( $file = readdir( $dirhandle ) )
{
   if (eregi("(gif|jpg|jpeg)$",$file))
   {
  $pic_list[$pic_count++] = $file;
   }
}
$output = '';
   if ($pend>$pic_count) $pend=$pic_count;
   for ($i=0;$i<$pic_count;$i++)
   {
  $output .= '<a href="'.$directory.'/large/'.$pic_list[$i].'" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"><img src="./'.$directory.'/thumbs/'.$pic_list[$i].'" title="Click to enlarge: '.$pic_list[$i].'" /></a>'."\n";
}
return $output;
tak, aby náhledy fotek formátoval do tabulky, kde by byly napřiklad po třech v jednom řádku a v buňce by byly vycentrované, aby náhledy nepůsobily tak chaoticky.

Neměl bys čas poradit jak na to?
Zkoušel jsem různě přidávat html pro tabulky, ale nějak se mi nedaří

tedy jeden z pokusů:

Kód: Vybrať všetko

$id = $GLOBALS["HTTP_GET_VARS"]["id"];
$path = empty($HTTP_SERVER_VARS["PATH_INFO"]) ? $HTTP_SERVER_VARS["PHP_SELF"] : $HTTP_SERVER_VARS["PATH_INFO"];
@$dirhandle = opendir( "$directory/thumbs" );
$pic_count = 0;
while( $file = readdir( $dirhandle ) )
{
   if (eregi("(gif|jpg|jpeg)$",$file))
   {
  $pic_list[$pic_count++] = $file;
   }
}

echo "<table border=3 bgcolor=\"#AFEEEE\">";
$output = '';

   if ($pend>$pic_count) $pend=$pic_count;
   for ($i=0;$i<$pic_count;$i++)   {

      	echo "<tr>";        
		echo "<td>"; 

  	 $output .= '<a href="'.$directory.'/large/'.$pic_list[$i].'" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"><img src="./'.$directory.'/thumbs/'.$pic_list[$i].'" title="Click to enlarge: '.$pic_list[$i].'" /></a>'."\n";

		echo "</td>"; 
		echo  "</tr>";    

return $output;

echo "</table>";
děkuji
:-)
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Št Apr 02, 2009 6:52 pm

Uff, takže najprv by na základe počtu obrázkov v galérií a podľa toho koľko obrázkov chceš mať v stĺpci vyrátalo koľko budeš mať riadkov (a koľko obrázkov sa zvýši do plného počtu, aby to bolo úplná tabuľka a×b). Jedna funkcia for by mala na starosti riadky a druhá stĺpce.

Ľahšie by bolo hodiť všetko na CSS, definovať nejakú pevnú výšku a šírku divu okolo jedného náhľadu a vrámci toho divu obrázok vycentrovať. Alebo ďalšia možnosť, že v náhľade budú kocky a budeš vidieť len časť obrázku: http://cssglobe.com/post/1305/create-re ... w-property
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » Št Apr 02, 2009 7:49 pm

Pro začátek, jak říkám
tabulka s řadkem, kde by byly třeba tři vycentrované zmenšené náhledy
šlo mi hlavně o to, jak se pracuje s tím výrazem, kde je php a smyčka, tak abych mohl vložit tagy a fungovalo to, (alespo%n nějak ...) a neházelo mi to chyby jako dosud, případně prázdnou obrazovku
:-)
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Št Apr 02, 2009 9:09 pm

Až teraz som si všimol, že používaš echo, tak miesto echo používaj $output = "niečo"; (inicializácia) a $output .= "niečo čo sa pridá k prvému"; a vypíše sa to až return $output;. Ciže:

Kód: Vybrať všetko

$id = $GLOBALS["HTTP_GET_VARS"]["id"];
$path = empty($HTTP_SERVER_VARS["PATH_INFO"]) ? $HTTP_SERVER_VARS["PHP_SELF"] : $HTTP_SERVER_VARS["PATH_INFO"];
@$dirhandle = opendir( "$directory/thumbs" );
$pic_count = 0;
while( $file = readdir( $dirhandle ) )
{
   if (eregi("(gif|jpg|jpeg)$",$file))
   {
  $pic_list[$pic_count++] = $file;
   }
}

$output = '<table border=3 bgcolor="#AFEEEE">';

  if ($pend>$pic_count) $pend=$pic_count;
  for ($i=0;$i<$pic_count;$i++) {
    $output .= '<tr>';       
    $output .= '<td>';
    $output .= '<a href="'.$directory.'/large/'.$pic_list[$i].'" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"><img src="./'.$directory.'/thumbs/'.$pic_list[$i].'" title="Click to enlarge: '.$pic_list[$i].'" /></a>'."\n";
    $output .= '</td>';
    $output .= '</tr>';
    $output .= '</table>';
}
return $output;
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » Pi Apr 03, 2009 7:52 am

_rasel^: dík, zkusím to
:-)
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » Pi Apr 03, 2009 11:49 pm

Tak tady je zatím výsledek
jsem spokojen

http://dawep.net/__test_web_/fotogaleri ... ny-lekniny
proklikejte menu
vyzkoušejte
zkomentujte
:-)

a tady použitý snippet:

Kód: Vybrať všetko

$id = $GLOBALS["HTTP_GET_VARS"]["id"];
$path = empty($HTTP_SERVER_VARS["PATH_INFO"]) ? $HTTP_SERVER_VARS["PHP_SELF"] : $HTTP_SERVER_VARS["PATH_INFO"];
@$dirhandle = opendir( "$directory/thumbs" ); 
$pic_count = 0; 
while( $file = readdir( $dirhandle ) ) 
{ 
if (eregi("(gif|jpg|jpeg)$",$file)) 
{ 
$pic_list[$pic_count++] = $file; 
} 
} 

$output = '<table border=0 bgcolor="#000000" width=100%>'; 

if ($pend>$pic_count) $pend=$pic_count; 

$output .= '<tr>';

$j=0;
sort($pic_list);
for ($i=0;$i<$pic_count;$i++) { 

$output .= '<td align=center cellpadding=10 height=180>'; 
$output .= '<a href="'.$directory.'/large/'.$pic_list[$i].'" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"><img src="./'.$directory.'/thumbs/'.$pic_list[$i].'" title="Click to enlarge: '.$pic_list[$i].'" /></a>'."\n";

$j++;
if ($j%3 == 0) $output .= '</td></tr>';

} 

$output .= '</table>'; 

return $output; 

----------------------------
http://puschpull.org
:-)

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Po Apr 06, 2009 12:24 pm

Pekné. :)
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Napísať odpoveď