highslidegal

V tejto téme sa nachádzajú snippety (rozšírenia) pre Etomite.

Moderátor: Moderators

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » St Apr 08, 2009 8:01 pm

Tak jsem utopil na flash display a html content a Scrolling HTML content
http://highslide.com/
:-(
flash či html content se mi vždy otevře ve fullscreen a ne v tom hezkém okně, se kterým lze hýbat atd
netušíte někdo, jak na to ?

chunk používám stejný jako pro ty fungující galerie
a kód na stránce zkouším už všelico možně:

Kód: Vybrať všetko

<hr />
<p>&nbsp;</p>

<div><!-- 	4) This is how you mark up the thumbnail or text link. --><a class="highslide" onclick="return hs.htmlExpand(this, { objectType: 'swf', width: 300, objectWidth: 300, objectHeight: 250, maincontentText: 'You need to upgrade your Flash player'  } )" href="images/Flash.swf">Display flash </a></div>

<hr />

<p><a class="highslide" onclick="function anonymous() { function anonymous() { return hs.htmlExpand(this, { objectType:'swf',         objectWidth: 300, objectHeight: 250, allowSizeReduction: true} ) } }" href="images/Flash.swf">Display flash </a></p>
<p>&nbsp;</p>

<hr />

<p><a class="highslide" onclick="function anonymous() { function anonymous() { return hs.htmlExpand(this,  		{ objectType: 'swf', swfOptions: {version: '8', flashvars:  		{ foo: 'bar' }, params: {quality: 'high'} } } ) } }" href="images/Flash.swf">Display flash </a></p>

<hr />
<hr />

<div class="textwrapper"><a class="highslide" onclick="return hs.htmlExpand(this, { objectType: 'swf', 				allowSizeReduction: false, wrapperClassName: 'draggable-header no-footer', 				outlineType: 'rounded-white', 				preserveContent: false, width: 300, hs.objectWidth: 300, hs.objectHeight: 250, 				maincontentText: 'You need to upgrade your flash player', headingText: 'Flash content'} )" href="images/Flash.swf">Display flash </a></div>

<hr />
<hr />

<p><a class="highslide" onclick="return hs.htmlExpand(this, { objectType:'swf',         hs.objectWidth: 300, hs.objectHeight: 250, allowSizeReduction: false} )" href="images/Flash.swf">Display flash </a></p>

<hr />

<p><a onclick="function anonymous() { function anonymous() { return hs.htmlExpand(this, {             objectType: 'iframe'} ) } }" href="images/iframe.htm">Content in iframe </a></p>

<hr />
<hr />

<p><a class="highslide" onclick="function anonymous() { function anonymous() { return hs.htmlExpand(this, {             contentId: 'my-content',             objectType: 'iframe',             objectWidth: 700,             objectHeight: 900} ) } }" href="images/iframe.htm">Content in iframe </a></p>
<div id="my-content" class="highslide-html-content" style="width: 700px">
<div style="text-align: left"><a onclick="return hs.close(this)" href="#">Close </a></div>

</div>
?
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

mirak2
Amateur
Amateur
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Pi Feb 03, 2006 7:18 pm
Bydlisko: Košice
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa mirak2 » Št Apr 09, 2009 10:17 pm

mam otazku: mam v priecinku pomenovane obrazky 01, 02, 03, 04, samozrejme s priponami a tento snippet asi zobrazuje tie fotky nahodne, resp. nahlady na stranke su nahodne rozmiestnene....chcel by som aby mi ich vykreslilo zaradom, neviete kde je problem?

edit: aha v snippete chybalo sortovanie

R - stick
Moderator & CLT
Moderator & CLT
Príspevky: 215
Dátum registrácie: Pi Sep 23, 2005 10:59 am
Bydlisko: Vysoké Studnice (u Jihlavy)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa R - stick » Pi Apr 10, 2009 11:31 am

Mě se to v galerii zobrazilo přesně jak mělo, ovšem já mám obrázky pojmenované např jako Kreyson2, kreyson3 ....... až kreyson9 - a snippet je řadí přesně tak, jak mají být zobrazeny - a to používám verzi bez třídění. Tu galerii mám tady: http://www.rstick.com/cz-vyroba-tiskove-desticky.html (v dolní části stránky)

BTW - mohl by jsi sem hodit tu verzi snippetu s tříděním?

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Pi Apr 10, 2009 12:20 pm

Sortovanie je možné doplniť jedným riadkom:

Kód: Vybrať všetko

sort($picList);
... kde $picList je pole, ktoré sa má sortovať. Viac o funkcii: sort() (abecedné sortovanie, numerické sortovanie, sortovanie podľa národných pravidiel v prípade použitia diakritiky).

2 puschpull: Pozri si stránku s príkladmi ako ma vyzerať HTML kód a ako má vyzerať konfiguračný JS script (nepozabudol si naňho?) pre HTML v novom okne a pre flash v novom okne...
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » Po Apr 13, 2009 8:41 pm

_rasel^: dík za info
zkusím
byl jsem nyní o Velikonoce několk dní mimo PC
:-)
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » Št Apr 16, 2009 11:49 pm

Nová verze:
http://highslide.com/
Version 4.1.3 (April 16 2009)
ChangelogVersion 4.1.3 (April 16 2009)
Fixed unwanted caching of Ajax content in IE.
Fixed memory leaks when using slideshow controls or thumbstrip.
Fixed size calculation issue with useBox.
Fixed unwanted scrollbars while crossfading in rare situations.
Fixed rightpanel exceeding viewport.
Fixed controls flickering and disappearing when crossfading and using arrows.
Fixed thumbstrip not sliding to active thumbnail in IE6.
Added hs.creditsPosition.
Added internal document ready event and used it for unobtrusive mode.
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » So Máj 02, 2009 12:32 pm

kromě verze 4.1.4
(ta už tam je hezkých pár dní) je objevila na těchto stránkách velice zajímavá online utilita:
Visual Editor beta
http://highslide.com/editor/

ale nefunguje (alespoň u mě) na Avant Browseru (a tedy ani na MSIE 7)
ale ve Firefoxu i Opeře běží

Pomocí této "featury" je možno nastavit si zcela konkrétně podobu highslide.css a highslide.js tak, že v náhledu vidíme provedené změny a vše můžeme modifikovat a upravovat a nakonec si stáhnout hotový script a styl pro naše konkrétní použití.
:-)

Doporučuji zkusit !!
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

R - stick
Moderator & CLT
Moderator & CLT
Príspevky: 215
Dátum registrácie: Pi Sep 23, 2005 10:59 am
Bydlisko: Vysoké Studnice (u Jihlavy)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa R - stick » Št Júl 22, 2010 11:49 pm

Při rozchození Highslide Gallery doporučuji použít postup, který je na začátku tohoto threadu - ale trochu modifikovaný:

1.) z http://www.highslide.com/ si stáhni skript. (full) Soubory skriptu jsou v adresáří highslide. Ten nahraj celý do rootu svého webu.
2.) vytvoř si chunk {{highslidegal}}s tímto obsahem:

Kód: Vybrať všetko

 <script type="text/javascript" src="./highslide/highslide-full.js"></script>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="./highslide/highslide.css" />
<!--[if lt IE 7]>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="./highslide/highslide-ie6.css" />
<![endif]-->

<script type="text/javascript">
	hs.graphicsDir = '../highslide/graphics/';
	hs.align = 'center';
	hs.transitions = ['expand', 'crossfade'];
	hs.fadeInOut = true;
	hs.dimmingOpacity = 0.85;
	//hs.outlineType = 'rounded-white'; //přidáno
	//hs.captionId = 'the-caption';
	hs.wrapperClassName = 'borderless floating-caption';
	hs.captionEval = 'this.thumb.alt';
	hs.marginLeft = 100; // make room for the thumbstrip
	hs.marginBottom = 80 // make room for the controls and the floating caption
	hs.numberPosition = 'caption';
	hs.lang.number = '%1/%2';

	// Add the slideshow providing the controlbar and the thumbstrip
	hs.addSlideshow({
		//slideshowGroup: 'group1',
		interval: 5000,
		repeat: false,
		useControls: true,
		overlayOptions: {
			className: 'text-controls',
			position: 'bottom center',
			relativeTo: 'viewport',
			offsetX: 50,
			offsetY: -5

		},
		thumbstrip: {
			position: 'middle left',
			mode: 'vertical',
			relativeTo: 'viewport'
		}
	});

</script>
3.) chunk {{highslidegal}} vlož do sekce head své templaty
4.) vytvoř si snippet highslide: (autor Rasel) s úpravou validním kódem:

Kód: Vybrať všetko

$id = $GLOBALS["HTTP_GET_VARS"]["id"];
$path = empty($HTTP_SERVER_VARS["PATH_INFO"]) ? $HTTP_SERVER_VARS["PHP_SELF"] : $HTTP_SERVER_VARS["PATH_INFO"];
@$dirhandle = opendir( "$directory/thumbs" );
$pic_count = 0;
while( $file = readdir( $dirhandle ) )
{
   if (eregi("(gif|jpg|jpeg)$",$file))
   {
  $pic_list[$pic_count++] = $file;
   }
}
$output = '';
   if ($pend>$pic_count) $pend=$pic_count;
   for ($i=0;$i<$pic_count;$i++)
   {
  $output .= '<div class="gallery_block"><a href="'.$directory.'/large/'.$pic_list[$i].'" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)">
  <img src="./'.$directory.'/thumbs/'.$pic_list[$i].'" alt="'.$pic_list[$i].'" title="Click to enlarge: '.$pic_list[$i].'" /></a></div>'."\n";
  }
return $output;
No a zbytek postupu, jak snippet volat a jak vytvářet galerii máš popsanou v tomto threadu. Toto řešení má výhodu v tom, že ti nerve CSS styly přímo do templaty, nejsou problémy s načítáním skriptu a CSS v případě, že by byl daný v adresáři /assets/ a navíc můžeš rychle měnit způsob, jak se bude galerie chovat.

Toto nastavení, co je zde ti galerii zobrazí takto: http://www.rstick.com/cz-akce-jumping-d ... certy.html (proklikej si to) Pokud to chceš změnit, je to velmi snadné - prostě jen zaměníš chunk, který určuje chování galerie. Nejjednodušší a nejrychlejší je to takto:

- najeď si na domovské stránce www.highslide.com sekci Barebones Samples a rozklikni si ji. Jsou tam vzory jednotlivých galerií - resp jak to lze nakonfigurovat. Nějaký vzor si vyber.
- v prohlížeči si dej volbu zobrazit kód stránky
- v hlavičce stránky si najdi sekci konfiguračního skriptu začínající tagem <script type="text/javascript"> a končící tagem </script>
- Tuto sekci včetně obou tagů zkopíruj a vlož do nového chunku. (např highslide2)
- nezapomeň zkopírovat řádky pro připojení skriptu a CSS a umístit je na začítek chunku.

Pak stačí jen v templatě přehodit název chunku - a nový engine galerie ti frčí ....

JInak pokud se v tom chceš povrtat do hloubky - na stránce Highslide je spousta možných nastavení a konfigurací ....

Užívateľov profilový obrázok
Marek Adamec
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Pi Dec 28, 2007 7:58 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa Marek Adamec » Po Aug 02, 2010 3:33 pm

Mam tak problem ze mi obrazky rozhadze, mam ich ocislovane od 1 do 41 ale ked som ich nahral cez Total Commander (FTP) na server tak mi ich neulozilo od 1 do 41 ale mi ich rozhadzalo a neviem preco... dalsia vec ked s dam zobrazit stranku tak sa na stranke nezobrazi 41 fotiek v malom ahlade ale len cca 10 http://www.galeria.navrchol.sk/pohoda-2009.html neviete mi povedat preco to tak robi? Alebo este lepsie poradit ako sa toho zbavim... :)

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Ut Aug 03, 2010 9:49 am

Ahoj, číslovanie musí byť zarovnané doprava na počet znakov (01, 02, ..., 10, 11, ...etc.), inak ti obrázky usporiada podľa abecedy (1, 10, 11, 12, ..., 2, 20, ...etc.). Ďalšou možnosťou ako docieliť správne usporiadanie je usporiadať načítané pole obrázkov podľa dátumu vytvoria a pod.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
Marek Adamec
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Pi Dec 28, 2007 7:58 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa Marek Adamec » Pi Aug 06, 2010 7:16 pm

No skusal som premenovat fotky takto:
2009pohoda01
2009pohoda02
...
2009pohoda10
2009pohoda11
...

usporiadal som fotky cez FTP klinta podla abecedy (uz ich vydim cez FTP tak ako maju byt usporiadane), ale aj tak mi to rozhadze ked nacitam web stranku... Podla datumu by som to nemohol usporiadat lebo som fotky upravoval a uz by nesedeli datumy s usporiadanim podla mena... pretoze teraz podla mena to sedi podla sacu vytvorenia snimok ale nie podla uprav suboru...

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Št Aug 12, 2010 4:45 am

Skús v snippete [[highslidegal]] za riadok:

Kód: Vybrať všetko

if ($pend>$pic_count) $pend=$pic_count;
Pridať riadok:

Kód: Vybrať všetko

$pic_list = sort($pic_list, SORT_NUMERIC);
Namiesto parametra SORT_NUMERIC, môžeš vyskúšať ešte SORT_REGULAR, SORT_STRING.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » Ut Sep 07, 2010 9:18 am

Zdravím po delší době!
:-)

"Pochlubím" se a hodím sem odkazy na pár webů, kde jsem Highslidegal použil

http://aimon.cz/nase-prace
http://www.formankahustopece.cz/ubytovani_hotel.php
http://dawep.net/


bohužel poslední měsíce nemám vůbec na weby čas ...
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » Ut Sep 07, 2010 6:14 pm

jinak, zde:
http://www.roadrash.no/
se objevila spousta "Sample Gallery" za využití Highslide
:-)
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Št Sep 16, 2010 9:44 am

Tie weby sú veľmo pekné. ;) :eto:
Dík za link, tých samplov je teda neúrekom a pozerám, že pribudla možnosť thumbnails v okne, to sa bude hodiť. :)
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Napísať odpoveď