highslidegal

V tejto téme sa nachádzajú snippety (rozšírenia) pre Etomite.

Moderátor: Moderators

Užívateľov profilový obrázok
Marek Adamec
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Pi Dec 28, 2007 7:58 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa Marek Adamec » Ut Nov 02, 2010 7:31 pm

_rasel^ napísal:Skús v snippete [[highslidegal]] za riadok:

Kód: Vybrať všetko

if ($pend>$pic_count) $pend=$pic_count;
Pridať riadok:

Kód: Vybrať všetko

$pic_list = sort($pic_list, SORT_NUMERIC);
Namiesto parametra SORT_NUMERIC, môžeš vyskúšať ešte SORT_REGULAR, SORT_STRING.
skusal som vsetky 3 kombinacie co si mi dal ale nezobrazilo mi to vobec ziadne obrazky..:( neviem ci som to spravne umiestnil:

Kód: Vybrať všetko

$id = $GLOBALS["HTTP_GET_VARS"]["id"];
$path = empty($HTTP_SERVER_VARS["PATH_INFO"]) ? $HTTP_SERVER_VARS["PHP_SELF"] : $HTTP_SERVER_VARS["PATH_INFO"];
@$dirhandle = opendir( "$directory/thumbs" );
$pic_count = 0;
while( $file = readdir( $dirhandle ) )
{
   if (eregi("(gif|jpg|jpeg)$",$file))
   {
  $pic_list[$pic_count++] = $file;
   }
}
$output = '';
   if ($pend>$pic_count) $pend=$pic_count;
   $pic_list = sort($pic_list, SORT_NUMERIC);
   for ($i=0;$i<$pic_count;$i++)
   {
  $output .= '<a href="'.$directory.'/large/'.$pic_list[$i].'" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)"><img src="./'.$directory.'/thumbs/'.$pic_list[$i].'" alt="'.$pic_list[$i].'" title="Click to enlarge: '.$pic_list[$i].'" /></a>'."\n";
}
return $output;

Užívateľov profilový obrázok
Marek Adamec
Medium Star
Medium Star
Príspevky: 246
Dátum registrácie: Pi Dec 28, 2007 7:58 pm
Bydlisko: Dubnica nad Váhom
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa Marek Adamec » Ut Nov 02, 2010 7:38 pm

Druha vec je problem so zobrazovanim galerie, v IE nezobrazuje korektne oramovanie fotky je mensie ako fotka..., v Chrome to ale funguje. Ale aj tak sa mi nepaci vzhlad ... chcel by som ho nahradit tymto vzhladom...: http://highslide.com/examples/gallery-c ... ading.html , len neviem ako :(

priklad mojej zle fungujucej galerie: http://www.galeria.navrchol.sk/pohoda-2009.html

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » Št Mar 24, 2011 12:17 pm

Zdravím - mám dotaz
kod

Kód: Vybrať všetko

$id = $GLOBALS["HTTP_GET_VARS"]["id"];
$path = empty($HTTP_SERVER_VARS["PATH_INFO"]) ? $HTTP_SERVER_VARS["PHP_SELF"] : $HTTP_SERVER_VARS["PATH_INFO"];
@$dirhandle = opendir( "$directory/thumbs" );
...
asi bude mít nějaký problém u php 5.3.x
na php 5.2.x to fungovalo

chyba:

Kód: Vybrať všetko

« Error »
Etomite encountered the following error while attempting to parse the requested resource:
« PHP Parse Error »
 
PHP error debug
  Error: 	opendir(/thumbs) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory	 
  Error type/ Nr.: 	Warning - 2	 
  File: 	/home/www/puschpull.org/subdomains/groon/index.php(508) : eval()'d code	 
  Line: 	3	 
 
Parser timing
  MySQL: 	0.0018 s s	(3 Requests)
  PHP: 	0.0031 s s	 
  Total: 	0.0050 s s
_rasel^: nějaký nápad ?
Děkuji
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa _rasel^ » So Mar 26, 2011 10:12 am

Ahoj. Skús cestu k obrázkom definovať priamo snippete, či nie je problém v odovzdávaní parametrov:

Kód: Vybrať všetko

$directory = "/moja_cesta";
$id = $GLOBALS["HTTP_GET_VARS"]["id"];
$path = empty($HTTP_SERVER_VARS["PATH_INFO"]) ? $HTTP_SERVER_VARS["PHP_SELF"] : $HTTP_SERVER_VARS["PATH_INFO"];
@$dirhandle = opendir($directory . "/thumbs");
Správne fungovanie a nastavenie cesty si vieš otestovať pomocou scriptu, test je na adrese http://opendir.etomite.sk/:

Kód: Vybrať všetko

<?php
echo 'PHP verzia: ' . phpversion() . '<br />';

$pathFromRoot = getenv("DOCUMENT_ROOT");
echo 'Cesta z korenoveho adresara: ' . $pathFromRoot . '<br />'; 

$pathGallThmbsRel = "/directory/";
echo 'Adresar nahladov (relativna cesta): ' . $pathGallThmbsRel . '<br />';

$pathGallThmbsFull = $pathFromRoot . $pathGallThmbsRel;
echo 'Uplna cesta: ' . $pathGallThmbsFull . '<br />';

if (is_dir($pathGallThmbsFull)) {
    $dirHandle = opendir($pathGallThmbsFull);
    echo 'Adresar (' . $pathGallThmbsFull . ') sa podarilo otvorit :)<br />';
}
else {
    echo 'Adresar (' . $pathGallThmbsFull . ') sa NEpodarilo otvorit, pretoze cesta nebola najdena!<br />';
} 
?>
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » So Mar 26, 2011 2:16 pm

Dík za rady

ten test mi píše toto:

Kód: Vybrať všetko

PHP verzia: 5.3.5
Cesta z korenoveho adresara: /home/www/puschpull.org/www
Adresar nahladov (relativna cesta): /directory/
Uplna cesta: /home/www/puschpull.org/www/directory/
Adresar (/home/www/puschpull.org/www/directory/) sa NEpodarilo otvorit, pretoze cesta nebola najdena!

Kód: Vybrať všetko

http://groon.puschpull.org/oblay
obrázky tam jsou ve složce:

Kód: Vybrať všetko

/subdomains/groon/images/galleries/obaly/large/
/subdomains/groon/images/galleries/obaly/large/images/galleries/obaly/thumbs/
snippet jsem vyvolával pomocí:

Kód: Vybrať všetko

[[highslidegal?directory=images/galleries/obaly]]
systém etomite je instalován ve složce

Kód: Vybrať všetko

/subdomains/groon
(http://groon.puschpull.org/)
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa _rasel^ » So Mar 26, 2011 3:07 pm

Myslím, že sa mi to podarilo vyriešiť (podarilo sa mi to nasimulovať a otestovať na webe, kde mi to nešlo, aj keď na druhom webe to fungovalo aj v pôvodnej forme) :) Do snipptu som pridal hlášky, aby aspoň zakričal ak sa mu niečo nepáči. Snnippet nahrať kódom nižšie a v dokumente skús snippet volať takto (tento novší snippet vyžaduje na konci lomítko a začiatok bez lomítka):

Kód: Vybrať všetko

[[highslidegal?galpath=images/galleries/obaly/]]
Snippet [[highslidegal]][/b]:

Kód: Vybrať všetko

$docAlias = $etomite->documentObject['alias'];

$pathGal          = isset($galpath) ? $galpath : "images/galleries/" . $docAlias . "/";
$pathThmbs        = "thumbs/";
$pathLarge        = "large/";
$pathFromRoot     = getenv("DOCUMENT_ROOT");
$pathGalThmbsFull = $pathFromRoot . "/" . $pathGal . $pathThmbs;

if (is_dir($pathGalThmbsFull)) {
	$dirHandle = opendir($pathGalThmbsFull);
	$picCount = 0;
	while ($file = readdir($dirHandle)) {
		if (preg_match("(gif|jpg|jpeg)", $file)) {
			$picList[$picCount++] = $file;
		}
	}
	$output = '';
	for ($i = 0; $i < $picCount; $i++) {
		$output .= '<a href="' . $pathGal . $pathLarge .$picList[$i].'" class="highslide" onclick="return hs.expand(this)">
	<img style="'.$style.'" src="./' . $pathGal . $pathThmbs . $picList[$i] . '" title="Click to enlarge: '.$picList[$i].'" />
</a>'."\n";
	}
	closedir($dirHandle);
	}
	else {
		$output .= 'Adresár (' . $pathGalThmbsFull . ') sa nepodarilo otvoriť, pretože cesta nebola nájdená!<br />';
	}

return $output;
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » So Mar 26, 2011 3:17 pm

moc dík za snahu

Chyba tam je stále, ale je jiná
viz:

Kód: Vybrať všetko

http://groon.puschpull.org/oblay
Použit ten tvůj nový snippet
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa _rasel^ » So Mar 26, 2011 3:21 pm

Ach jo, pri písaní príspevku som urobil preklep... bola tam chyba v ceste v parametru (mal som tam navyše $) :eek:
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » So Mar 26, 2011 4:20 pm

já nevím, ale nic
žádná změna

Kód: Vybrať všetko

PHP verzia: 5.3.5
Cesta z korenoveho adresara: /home/www/puschpull.org/www
Adresar nahladov (relativna cesta): /directory/
Uplna cesta: /home/www/puschpull.org/www/directory/
Adresar (/home/www/puschpull.org/www/directory/) sa NEpodarilo otvorit, pretoze cesta nebola najdena!
Groonův web
« Error »
Etomite encountered the following error while attempting to parse the requested resource:
« PHP Parse Error »
 
PHP error debug
  Error: 	closedir() expects parameter 1 to be resource, null given	 
  Error type/ Nr.: 	Warning - 2	 
  File: 	/home/www/puschpull.org/subdomains/groon/index.php(508) : eval()'d code	 
  Line: 	28
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » So Mar 26, 2011 5:02 pm

nejde mi odeslar soukr. zpráva, tak napíšu sem:

ahoj
mám ještě jeden malý dotaz

Na redakčním systémy MODX Evolution, po změne z php 5.2.x na 5.3.x,
se mi při uložení jakéhokoliv snippety, template, chunku atd... upraví výraz " na \" a po každém dalším uložení se připíšou dvě zpětná lomítka
prostě tam narůstá toto: \" \\\" \\\\\" \\\\\\\"
změnit to lze jedině přímo v databázi přes Adminera (či phpMyAdmin)
netušíš co to může způsobovat ?? Díky

Jinak zde:

Kód: Vybrať všetko

http://cms.puschpull.org/cs/hs-galerie.html
ladím MODx Revolution
:)
Ale je to celé rozpracované a slouží to jen na ladění různých funkcí


S tím problémem u highslidegal vs. etomite (něco mě zlobí i na MODx Evolution) s přechodem z php 5.2 na 5.3
to ještě bude chtít nějak odladit
:-)

Každopádně díky za ochotu, snad to nakonec rozchodím (možná se ještě ozvu s prospou o radu)
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa _rasel^ » So Mar 26, 2011 8:09 pm

Ahoj, vyskúšal som upgrade na verziu PHP, ktorú máš Ty a snippet (znova trocha upravený), ktorý je hore mi funguje na http://tarja.etomite.sk/tarja-turunen info o PHP je na http://tarja.etomite.sk/phpinfo.php
V tejto verzii snippetu, sa closedir nepoužíva vtedy ak adresár nebol otvorený a ešte je potrebné sa zbaviť tej skúšky, ktorá je nad ním - je možné, že sa to pletie dohromady a aj vďaka tomu to nemusí fungovať. S MODxom nemám skúsenosti a preto netuším prečo sa to takto správa.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » So Mar 26, 2011 9:08 pm

zkouším ale
už to nehází Parse Error
ale nepředá se vůbec parametr s cestou
píše mi to:

Kód: Vybrať všetko

Nebola zadana cesta () k obrazkom!
Adresar () sa nepodarilo otvorit, pretoze cesta nebola najdena!
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Ne Mar 27, 2011 11:30 am

Urobil som ďalšiu verziu snippetu (kód je vyššie) - snippet čo je vyššie v prípade, že nevie dohľadať cestu z parametru galpath, tak obrázky hľadá dynamicky podľa aliasu dokumentu v adresári images/galleries/alias_dokumentu/, čiže snippet stačí v dokumente volať pomocou [[highslidegal]][/s-code].
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » Ne Mar 27, 2011 3:33 pm

Dík za obdivuhodnou trpělivost
podle mě

Kód: Vybrať všetko

http://groon.puschpull.org/obaly
tam nefunguje kořenový adresář tak jak má
díky tomu, že subdoména je groon a nikoliv www
pořád to hledá cestu:

Kód: Vybrať všetko

/home/www/puschpull.org/www/images/galleries/obaly/thumbs/
místo správné cesty:

Kód: Vybrať všetko

 .... groon.puschpull.org/images/galleries/obaly/thumbs/
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

Užívateľov profilový obrázok
puschpull
Expert
Expert
Príspevky: 112
Dátum registrácie: Št Mar 19, 2009 9:31 am
Bydlisko: Czech Republic - Most
Kontaktovať užívateľa:

Re: highslidegal

Príspevok od užívateľa puschpull » Ne Mar 27, 2011 3:37 pm

zkoušel jsem nyní zrušit soubor.htaccess (přejmenoval jsem ho) a zrušil jsem zjednohušené URL adresy
ale nepomohlo to!
:-(
----------------------------
http://puschpull.org
:-)

Napísať odpoveď