Bocny Panel?

Máte problém, hľadáte niečo? Opýtajte sa a poradíme...

Moderátor: Moderators

ares
Thief
Thief
Príspevky: 2
Dátum registrácie: Ne Mar 14, 2010 5:11 pm

Bocny Panel?

Príspevok od užívateľa ares » Ne Mar 14, 2010 5:20 pm

Ahojte.Dnes som nasiel tento skvely redakcny system.Ale mam jeden problem,na stranke http://www.helsmi.sk som si spravil zatial iba nacrt,len mi vadi ten bocny panel na lavo.To co je po anglicky If you enjoy Etomite... ,a takisto aj ten search.Ako by som to odstranil.A este jedna vec,to co je dole naspodku,rad by som to prepisal,kde to najdem.Vopred vam Dakujem.. :eek:

R - stick
Moderator & CLT
Moderator & CLT
Príspevky: 215
Dátum registrácie: Pi Sep 23, 2005 10:59 am
Bydlisko: Vysoké Studnice (u Jihlavy)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bocny Panel?

Príspevok od užívateľa R - stick » Po Mar 15, 2010 10:08 pm

Ten boční panel odstraníš v templatě - musíš ji editovat a vyházet z ní řádky, které generují obsah toho panelu. To samé platí i pro patičku stránky - opět to musíš upravit v templatě. Pokud si nebudeš jistý, co děláš, tak ti doporučuji ttu templatu zkopírovat, vložit do nové s trochu pozměněným názvem - a v té pak můžeš úpravy dělat. Pokud něco po******, tak se vždy můžeš vrátit k původní.

Jo, a nezapomeň u každého dokumentu, který budeš upravovat tu novou templatu nastavit.

ares
Thief
Thief
Príspevky: 2
Dátum registrácie: Ne Mar 14, 2010 5:11 pm

Re: Bocny Panel?

Príspevok od užívateľa ares » Ut Mar 16, 2010 12:26 pm

Isiel som do templates,na ftp ale nikde,v ziadnom subore,ktory som editoval,to nieje..Pls poradte mi,robim s php len kratko..dik

R - stick
Moderator & CLT
Moderator & CLT
Príspevky: 215
Dátum registrácie: Pi Sep 23, 2005 10:59 am
Bydlisko: Vysoké Studnice (u Jihlavy)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bocny Panel?

Príspevok od užívateľa R - stick » St Mar 17, 2010 1:06 am

Takže natvrdo:

Jdi do administrace, správa funkcí a zdrojů, šablony. Tam by jsi měl mít šablonu s názvem Etomite v1.0. Tu si otevři - neboli dej editovat. Zobrazí se ti kód (html) a v něm najdeš tento úsek:

Kód: Vybrať všetko

 <div id="sidebar">
    [!ListMenu?LM_levels=-1!]
    [!getSidebar?doc=sideBanner&wildcard=1&class=sideBanner!]
    [!SearchPrompt!]
    {{W3C Validation}}
  </div><!-- end sidebar -->
Z tohoto úseku smažeš tyto řádky:

Kód: Vybrať všetko

   [!getSidebar?doc=sideBanner&wildcard=1&class=sideBanner!]
    [!SearchPrompt!]
    {{W3C Validation}}
Tím se zbavíš toho bočního panelu (menu ti v něm zůstane) Patičku stránky upravíš takto: opět si najdi tento úsek kódu:

Kód: Vybrať všetko

 <div id="footer">
    <div>Copyright &copy; [!DateTime?format=%Y!], [(site_name)]. All Rights Reserved. | [[PoweredBy]]</div> // toto obsahuje copyright, a údaje o autorovi
    <div>Page Last Edited: [!DateTime?timestamp=[*editedon*]!].</div> // toto obsahuje, kdy byla naposledy editovaná stránka
    <div>Site Last Edited: [!SiteUpdate!].</div> // toto obsahuje, kdy byl naposled editovaný web
    <div>MySQL: [^qt^], [^q^] request(s), PHP: [^p^], total: [^t^], document retrieved from [^s^]</div> //toto obsahuje, za jakou dobu se ti stránka načetla z databáze
  </div><!-- end footer -->
Co v té patičce nepotřebuješ, to vyházej.
Dále si ještě můžeš zeditovat hlavičku stránky:

Najdi:

Kód: Vybrať všetko

 <div id="header"><img src="templates/default/images/logo.jpg" id="mainlogo" alt="Etomite" />
    <h1>[(site_name)]</h1> // tady se ti zobrazuje název webu, jak jsi ho zadal v admnistraci - to můžeš vyhodit.
    <h2>fast, free, infinitely flexible</h2> //toto můžeš rovnou vymazat, nebo si tam napiš svůj text
  </div><!--= end header -->
a uprav si to podle potřeby. (komentáře jsou za řádkama)

R - stick
Moderator & CLT
Moderator & CLT
Príspevky: 215
Dátum registrácie: Pi Sep 23, 2005 10:59 am
Bydlisko: Vysoké Studnice (u Jihlavy)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Bocny Panel?

Príspevok od užívateľa R - stick » St Mar 17, 2010 1:14 am

Jo, a ještě jsem zapoměl na jedno - v adresáři na webu je sice složka Templates - ale v tomto případě děláš úpravy templaty přímo přes administraci Etomite. To, co tam je jsou podpůrné soubory - tzn obrázky, CSS styl a případně nějaké javaskripty (záleží na templatě) Vlastní templata, která to vše obsluhuje je tedy přímo uložena v databázi Etomite - v šablonách - neboli templates

Do adresáře na webu budeš muset jít teprve tehdy, až b udeš chtít upravit např barvy, pozadí, velikost písma a další věci. To budeš muset editovat CSS soubor, který obsahuje styly pro tuto šablonu.

Napísať odpoveď