Chyba v Etomite cache pls Help

Máte problém, hľadáte niečo? Opýtajte sa a poradíme...

Moderátor: Moderators

meter21
Thief
Thief
Príspevky: 5
Dátum registrácie: St Aug 29, 2012 10:31 pm

Chyba v Etomite cache pls Help

Príspevok od užívateľa meter21 » Po Sep 10, 2012 11:24 pm

Moj problem spociva v tom ze po vytvoreni vecsieho poctu stranok mi vypise chybovu hlasku v front-end casti etomite .

Kód: Vybrať všetko

Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 125829120 bytes) in /data/web/virtuals/27515/virtual/www/subdom/pl/assets/cache/etomiteCache.idx.php on line 54393
Tuto chybu vypise pri akejkolvek adrese
back-end admin mi ide v pohode aj zobrazuje stranky v editovacom mode.

Ako som sa snazil problem vyriesit :

Skontroloval som velkost suboru assets/cache/etomiteCache.idx.php je okolo 8 MB
Reinstaloval som komplet etomite
Znovu som nahral databazu
skusal som aj vyprazdnovat cache
aj zmazat cez ftp - subor sa vzdy vytvori s rovnakou velkostou
pozeral som aj riadok v subore pri ktorom mi vyhodilo chybu nenasiel som nic nenormalne v porovnani z ostatnými riadkami (ani ziaden nepovoleny znak ako napr. apostrof)
vo vsetkych dokumentoch som vypol cache -ovanie
pokial sa pocet stránok drzi okolo 20 000 stranok je vsetko ok
akonahle nahram celu databazu padne to
v databaze chyba nieje predpokladam (na localhoste mi to ide v pohode) podstatne parametre som nastavil podla hostingu teda hlavne velkost pamete(128MB)a velkost uploadovaneho suboru.(32)
verzia php je 5.3 subory etomite som aktualizoval este pred instalaciou podla navodu na tomto fore.

Podla mna je chyba niekde v tom ze to pri snahe cachovania adries , typu dokumentu atd z databazy načíta obsah celej databazy stránok a to ma za nasledok preplnenie pamete na serveri.

Preto by som rad vedel ci je mozne tento cache - ovaci subor nejako odstavit alebo don iba zrusit plnenie dat a vytvarat ho manualne (stranky sa neaktualizuju kazdy den a nieje problem ho vytvorit na localhoste a nasledne nahrat cez ftp a poupravit adresy atd. ).

Alebo to spravit tak ze pri procese získavania dát o stránkach z db by ten skript prebehol na viac krát napr. nacital 1000 riadkov z db zapisal ich do toho suboru zapametal by si kde prestal - vyprazdnil by pamet a pokracoval na dalsich riadkoch db a takto by pokracoval kym by to neprebehlo cele ?

alebo je problem niekde uplne inde :-(

V php sa vobec nevyznam preto su tie moje napady mozno hlupost tak ma neukamenujte :-)

Za kazdu radu budem vdacny.

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chyba v Etomite cache pls Help

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Ut Sep 11, 2012 7:02 pm

Do súboru etomiteCache.idx.php sa ukladajú nastavenia etomite, aliasy dokumentov a ich ID pre rýchlejšie spracovanie zjednodušených URL adries, typ obsahu dokumentu, chunky a snippety v kódovanej podobe. Myslím, že problém by mohol byť v zacyklení niektorého zo snippetov. Problém by mohol byť v snippete, ktorý je v kódovanej podobe neúmerne veľký a z uložených snippetov v tomto súbore najväčší. Problém by sa dal ešte dohľadať tak, že postupne jednotlivé snippety odzálohuješ a zedituješ, pričom ich obsah nebude žiadny a z menu vyprázdniš zásobník stránok a paralelne si budeš pozerať obsah webu... ak to po jednej takejto úprave pôjde, tak je na vine práve tento snippet.

Podobný problém mal kedysi etoGal (rovnako vyzerajúca hláška, len priamo v súbore index.php), ale tu to súviselo s alokáciou pamäte počas zmeny veľkosti obrázky pomocou PHP.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

meter21
Thief
Thief
Príspevky: 5
Dátum registrácie: St Aug 29, 2012 10:31 pm

Re: Chyba v Etomite cache pls Help

Príspevok od užívateľa meter21 » Ut Sep 11, 2012 7:43 pm

Vdaka za rychlu odpoved.
No praveze snipety ktore som vytvoril ja som vymazal kedze ma to napadlo ako prve. po reinstalacii etomite tam ostali iba tie dodavane s instalaciou etomite takze to musi byt jeden z nich. Idem sa na to hned pozriet a dam vediet.

meter21
Thief
Thief
Príspevky: 5
Dátum registrácie: St Aug 29, 2012 10:31 pm

Re: Chyba v Etomite cache pls Help

Príspevok od užívateľa meter21 » Ut Sep 11, 2012 8:27 pm

Tak som to povypinal vsetko snippety, chunky, friendly url, statistiky .
Dokonca som vymazal vsetky templaty a ani hola stranka sa nerozbehne stale ta ista chyba to som s toho blazon

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chyba v Etomite cache pls Help

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Št Sep 13, 2012 1:43 pm

Súbor etomiteCache.idx.php má aj po vymazaní snippetov rovnakú veľkosť? Možno pomôže ho odmazať, aby sa vytvoril na novo. Čo konkrétne sa nachádzalo v etomiteCache.idx.php na riadku 54393?
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Chyba v Etomite cache pls Help

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Po Sep 17, 2012 2:45 pm

Ahoj, je to ešte aktuálne? Vyčerpal som všetky nápady.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Napísať odpoveď