Snipe gallery

V tejto téme sa nachádzajú snippety (rozšírenia) pre Etomite.

Moderátor: Moderators

Kissman
Light Expert
Light Expert
Príspevky: 42
Dátum registrácie: Ut Nov 08, 2005 7:24 pm

Snipe gallery

Príspevok od užívateľa Kissman » St Máj 03, 2006 4:26 pm

http://mks.pichrt.info/index.php?id=58&gallery_id=2

nevite co s tim? Uz sem zkousel vsechno mozny, galerie doted fungovala bez problemu... :( myslim si ze neco zakazali na hostingu...

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _rasel^ » St Máj 03, 2006 7:14 pm

Tu stranku mi ani nacitat nechce... az po dlhej dobe.

Kód: Vybrať všetko

file() [function.file]: URL file-access is disabled in the server configuration
... asi to bude fakt hostingom... ani na fore etomite.org sa nic nespomina. Najlepsie je to poriesit najprv s hostingom. Vecsina takychto vtipnych parse hlasok je vdaka chybnemu nastaveniu hostingu... :(
Parse hlasky nevyhadzuje samotne Etomite, ono ich iba upravuje a pridava do nej kde sa to stalo (upresnuje ju). Je to standardna PHP parse hlaska... maju ju aj tu napriklad.: http://www.geol.savbb.sk/index.php?action=search&lg=en
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Kissman
Light Expert
Light Expert
Príspevky: 42
Dátum registrácie: Ut Nov 08, 2005 7:24 pm

Príspevok od užívateľa Kissman » Št Máj 04, 2006 8:41 am

Dobry den,
otevirejte soubory primo z disku a ne pres http.

tohle me prislo z tech. podpory, ale jaksi sem je krapet nepochopil...

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Št Máj 04, 2006 11:26 am

Kissman / Hosting napísal:Dobry den,
otevirejte soubory primo z disku a ne pres http.
Heh... tak to je ta najzvlastnejsia lama odpoved/vyhovorka ktoru som kedy pocul.

Asi chcu, aby si prisiel rovno fyzicky k nim, kde maju hosting server, logol sa tam a priamo otvaral subory (nezbudni si doniest neake to medium). :lol: Mno som zvedavy cez aky iny protokol chcu otvarat subory (priamo?), ked je to http hosting server... Mozno ti daju root pristup na SSH. :lol:

Neviem, neviem, ci sa tento problem vyriesi, ak ti ani normalne odpovedat nevedia...
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Kissman
Light Expert
Light Expert
Príspevky: 42
Dátum registrácie: Ut Nov 08, 2005 7:24 pm

Príspevok od užívateľa Kissman » Št Máj 04, 2006 1:36 pm

Tak k cemu pouzivate fci fopen, ktera vola http dokaz?

To me prislo dneska na dotaz ze sem ho krapet nepochopil jak mam k tomu pristupovat z disku.

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Št Máj 04, 2006 3:05 pm

Hmm... to uz dava zmysel, asi tym chcel naznacit, ze mas pouzivat relativne cesty: '../cesta/nazov-suboru.pripona' a nie 'http://cesta/nazov-suboru.pripona' v ramci vlastneho hostingu - otvaranie suboru pre spracovanie (mal to tak napisat/vysvetlit skor).

V admin prestredi Etomite:
  • Ak mas nastavene 'Ano' v 'Konfiguracii -> Ostatne -> Prepisat cestu k obrazkom', tak skus nastavit na 'Nie'.
  • Najskor to bude iba snippetom: Treba sa nan pozriet resp. nahradit ho snippetom EtoGal.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

dutch
PHP Support
PHP Support
Príspevky: 122
Dátum registrácie: So Dec 17, 2005 11:40 pm
Bydlisko: Mladá Boleslav
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dutch » Št Máj 04, 2006 10:19 pm

panove panove, kdyz neco newim, tak se zeptam...
samozrejme kdyz do fopen nacpes http:// tak ti ta fce zacne otevirat http spojeni se serverem kde se soubor nachazi, a to muze bejt na hostinzich problem [z bezpecnostnich duvodu], tzn. musis bud pouzivat relativni cesty nebo pokud to presto nebude chtit fungovat, tak k tomu musis doplnit cestu ve filesystemu [napr. /disk1/www/nazev_domeny/files/], pak to musi fungovat na 100%...
Eto v1 - konečně ;) | Když se dva perou, třetí tam hodí granát...

Kissman
Light Expert
Light Expert
Príspevky: 42
Dátum registrácie: Ut Nov 08, 2005 7:24 pm

Príspevok od užívateľa Kissman » Pi Máj 05, 2006 1:32 pm

Dneska mi nekdo napsal ze tohle je reseni, ale netushim jak to pouzit...

Kód: Vybrať všetko

male reseni problemu s pipni: (prosim postnete na forum pipni a vsude jinde...)
tenhle skript nacte pomoci "curl" libovolny soubor z jakekoli externi adresy...

$curl_handle = curl_init();
// Where should we get the data?
curl_setopt ($curl_handle, CURLOPT_URL, 'http://www.domain.net');
// This says not to dump it directly to the output stream, but instead
// have it return as a string.
curl_setopt ($curl_handle, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
// the following is optional, but you should consider setting it
// anyway. It prevents your page from hanging if the remote site is
// down.
curl_setopt ($curl_handle, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, 1);
// Now, YOU make the call.
$buffer = curl_exec($curl_handle);
// And tell it to shut down (when your done. You can always make more
// calls if you want.)
curl_close($curl_handle);
// This is where i'd probably do some extra checks on what i just got.
// Paranoia pays dividends.
echo $buffer;

Kissman
Light Expert
Light Expert
Príspevky: 42
Dátum registrácie: Ut Nov 08, 2005 7:24 pm

Príspevok od užívateľa Kissman » So Máj 06, 2006 12:17 pm

A dnes mi prislo na email toto... myslite ze byste nekdo dovedl upravit tu gallerku tak aby jela...?

Kód: Vybrať všetko

Pouzijte funkce fsocketopen nebo knihovnu curl, kde se daji nastavit
timeouty, kdyz server neni dostupny. U funkce fopen nebo include to
proste jen ceka oteviraji se zbytcne nova vlakna apache.

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _rasel^ » So Máj 06, 2006 1:03 pm

A aku presne galleriu pouzivas?
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Kissman
Light Expert
Light Expert
Príspevky: 42
Dátum registrácie: Ut Nov 08, 2005 7:24 pm

Príspevok od užívateľa Kissman » So Máj 06, 2006 1:06 pm

_rasel^ napísal:A aku presne galleriu pouzivas?
Snipe gallery

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _rasel^ » So Máj 06, 2006 1:27 pm

Heh... cital som na fore, ze niekto mal rovnaky problem ako ty. Pozeram, ze aj na origin forum Snipe Gallery si postol problem a zatial nikto nedal odpoved... :(

Nechces radsej pouzit EtoGal? Ma to svoje vyhody (hromadny upload) a hlavne to je aj funkcne...
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Kissman
Light Expert
Light Expert
Príspevky: 42
Dátum registrácie: Ut Nov 08, 2005 7:24 pm

Príspevok od užívateľa Kissman » So Máj 06, 2006 1:30 pm

_rasel^ napísal:Heh... cital som na fore, ze niekto mal rovnaky problem ako ty. Pozeram, ze aj na origin forum Snipe Gallery si postol problem a zatial nikto nedal odpoved... :(

Nechces radsej pouzit EtoGal? Ma to svoje vyhody (hromadny upload) a hlavne to je aj funkcne...
ta snipe gallery mi vyhovovala uplne suprove protoze sem mohl treba pres ftp nahrat soubory a pak je hromadne importovat... a dalo se to vsecko pekne tridit do galerii atp. Administraci to ma v panelu admin. etomite...
Naposledy upravil/-a Kissman v So Máj 06, 2006 1:34 pm, upravené celkom 2 krát.

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _rasel^ » So Máj 06, 2006 1:32 pm

Aj EtoGal ma hromadny upload. Lenze zalozeny na takom principe, ze obrazky zbalis do *.zip. A este ine vymozenosti, vdaka kompatibilite s Etomite - vyhladavanie medzi obrazkami a pod.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Kissman
Light Expert
Light Expert
Príspevky: 42
Dátum registrácie: Ut Nov 08, 2005 7:24 pm

Príspevok od užívateľa Kissman » So Máj 06, 2006 1:34 pm

projizdel sem ten snippet a na tom radku 6 je toto... jak to upravit?

Kód: Vybrať všetko

$snipe_view= implode('', file($cfg_app_url."/view.php?page=$xx_page&gallery_id=$xx_gallery_id&image_id=$xx_image_id&id=$xx_id"));
Ta snipe gall je dobre kompatibilni, jen kdyby nezrusily na hostingu tu fci... :(

Napísať odpoveď