V: Zmena/presun webhosting-u

Máte problém, hľadáte niečo? Opýtajte sa a poradíme...

Moderátor: Moderators

saddam83
Amateur
Amateur
Príspevky: 14
Dátum registrácie: So Dec 03, 2005 5:16 pm

V: Zmena/presun webhosting-u

Príspevok od užívateľa saddam83 » Št Apr 13, 2006 10:25 pm

Zdar. Taka amaterska otazka. Ako poistupovat, ked chcem zmenit hosting stranky pri pouziti ETOMITE tek, aby som celu stranku nemusel znova celu nahadzovat?

Asi nestaci len skopirovat cely obsah webpriestoru inde,ze?
Poradte.

Dik.
saddam

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Pi Apr 14, 2006 2:31 am

Najdolezitajsi je obsah MySQL databazy... vsetko co vytvaras v Etomite je ulozene do databazy MySQL. Otvor si phpMyAdmina, daj exportovat databazu... a potom ju na novom hostingu importuj.

Z ostatneho hostingu si zalohuj vsetky externe veci ako su obrazky a subor config.inc.php (hesla, pristup do db).
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

saddam83
Amateur
Amateur
Príspevky: 14
Dátum registrácie: So Dec 03, 2005 5:16 pm

databaza

Príspevok od užívateľa saddam83 » Pi Apr 14, 2006 3:47 pm

No nejak som sa dostal k tomu sql adminovi, ale je tam len polozka EXPORTOVAT databazu, to som dal a spravilo mi to 5,3MB subor martinceksk.sql. Databaza ina sa mi neda vytvorit, a polozku IMPORT databazy som ani nenasiel. Som z toho chuj. :)

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Pi Apr 14, 2006 4:22 pm

'Import' je hned vedla tlacidla 'Export'...
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

saddam83
Amateur
Amateur
Príspevky: 14
Dátum registrácie: So Dec 03, 2005 5:16 pm

sql

Príspevok od užívateľa saddam83 » Pi Apr 14, 2006 7:21 pm

Vedla EXPORTOVAT mam iba SQL. ked to dam, chce nieco UPLOADovat, alebo priamo zadavat text. Ked to potvrdim, stale vypisuje nejake chyby, ze namam pristup do databazy ci co... Nada sa nejako priamo skopirovat len tie tabulky-cele? napriklad nakopirovat etomite_site_snippets zo stareho na novy hosting priamo? sere ma to

dutch
PHP Support
PHP Support
Príspevky: 122
Dátum registrácie: So Dec 17, 2005 11:40 pm
Bydlisko: Mladá Boleslav
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dutch » Pi Apr 14, 2006 8:19 pm

napis co ti presne pise...
ale mel bys udelat asi toto [mozna ze to uz delas, ale jenom pro uplnost]:
v phpMyAdminu klepnes na "SQL" [je to v menu vlevo nahore], potom na "Importovat soubory" [ale pozor, je mozny ze ti to napise ze soubor je moc velky, i kdyz je tam napsana max. velikost treba 10MB, je to bezpecnostnim nastavenim serveru], pokud to teda nepude, budes muset otevrit ten .sql soubor, napr. v notepadu a postupne [ne celej, tolik radku to nezvladne, protoze na serveru bude nastavena maximalni doba behu skriptu a ta ho zastavi], takze postupne treba po 200 radcich to tam budes sypat - je to v tom samym okne SQL, volba "Spustit dotazy", ale bacha - sypej to tam, tak ze nejdriv vytvoris tabule a teprv potom tam nalej data...

je to trochu chaoticky, ale je to dycky problem, kdyz je uz vetsi db, bohuzel s tim nic neudelas, protoze nemas pristup primo na server, to ti nikdo neda, ja sem jednou takhle obnovoval db, ktera mela 230MB - delal sem to celou noc, pac admin serveru se na me vysral a nedal mi pristup pres ssh, a jelikoz sem to musel udelat rychle, tak mi nic jinyho nezbylo... good luck ;)
Eto v1 - konečně ;) | Když se dva perou, třetí tam hodí granát...

saddam83
Amateur
Amateur
Príspevky: 14
Dátum registrácie: So Dec 03, 2005 5:16 pm

sql

Príspevok od užívateľa saddam83 » Pi Apr 14, 2006 9:03 pm

No presne ide o toto. Skusam to najprv na "skusku".
Na konte saddam83.ic.cz je vytvorena databaza podla LOGINU-ina sa neda: ic_saddam83. Na tom konte je aj nainstalovane ETOMITE. Dal som to cez sqladmina EXPORTOVAT-tu databazu. Urobilo mi to subor mysql[1].ic.cz.sql, ktory ma 36,6kB.
Na inom ucte, jimim.ic.cz som to chcel importovat pomocou toho SQL, co ste spominali. Tam sa tiez da len ta databaza ic_jimim. Klikol som na nu a dal SQL a ten subor mysql[1].ic.cz.sql dal UPLOADovat. (pise, ze Maximálna veľkosť: 20 480KB). Dal som VYKONAJ.
A potom pise: MySQL hlási:

#1044 - Access denied for user 'ic_jimim'@'217.11.237.%' to database 'ic_saddam83'


A to je vsetko...Neviem kde robim chybu...

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Pi Apr 14, 2006 10:05 pm

Tu chybova hlasku to vypisuje asi preto lebo klikas hned na import (bez kliknutia na nazov db) a script sa snazi vytvorit novu databazu, ktora ma vsak ine meno a ty nemas prava na vytvaranie novych databaz...

Vyskusaj tento postup:
Nazvy tlacidiel a postup odskusany v 'phpMyAdmin 2.7.0-pl2'

Na prvom hostingu (export):
  • Klikni na 'databáz(y)'
  • Klikni na meno databazy '<nazov_db>' (ukazu sa ti tabulky)
  • Klikni na tlacidlo 'Exportovat' (tlacidlo hore)
  • Dole zaskrtni 'Pošli' a klikni na tlacidlo 'Vykonaj'
  • Uloz databazu na svoj disk...
Na druhom hostingu (import):
  • Klikni na 'databáz(y)'
  • Klikni na meno databazy '<nazov_db>' (zobrazi sa prazdna db)
  • Klikni na tlacidlo 'Import' resp. 'SQL' (tlacidlo hore)
  • Priloz subor z disku 'Lokácia textového súboru' *.sql a klikni na 'Vykonaj' (treba zvolit spravnu znakovu sadu suboru - taku ako export)
Naposledy upravil/-a _rasel^ v Pi Apr 14, 2006 11:11 pm, upravené celkom 5 krát.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

saddam83
Amateur
Amateur
Príspevky: 14
Dátum registrácie: So Dec 03, 2005 5:16 pm

Príspevok od užívateľa saddam83 » Pi Apr 14, 2006 10:45 pm

No skus to ty. Ono, tam ziadne tabulky nie su, databaza je prazdna...Dam ti aj kody od toho aj tu databazu ak chces-

ono to neni dolezita stranka iba na test, tak preto tie udaje

Skus poradit. moje ICQ 230 078 831 :)

dutch
PHP Support
PHP Support
Príspevky: 122
Dátum registrácie: So Dec 17, 2005 11:40 pm
Bydlisko: Mladá Boleslav
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dutch » Pi Apr 14, 2006 11:00 pm

rad bych pomoh, ale nemuzu se tam dostat
Eto v1 - konečně ;) | Když se dva perou, třetí tam hodí granát...

saddam83
Amateur
Amateur
Príspevky: 14
Dátum registrácie: So Dec 03, 2005 5:16 pm

diakritika

Príspevok od užívateľa saddam83 » So Apr 15, 2006 10:54 am

Este posledny problem s diakritikou. Tam kde su makcene atd...robi blbosti. Kde som urobil chybu, pri exporte databazy ci niekde inde? Alebo este treba niekde nieco prestavit. kuknite http://jimim.ic.cz/ . Inak dutch a rasel, som vas po vypnuti stratil z ICQ. Este tu diakritiku by ste mi mihli poradit a bol by som vam VELMI zaviazany :)

dutch
PHP Support
PHP Support
Príspevky: 122
Dátum registrácie: So Dec 17, 2005 11:40 pm
Bydlisko: Mladá Boleslav
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dutch » So Apr 15, 2006 11:46 am

musis vedet v jaky znakovy sade mas ten exportovanej soubor - potom ji zadas pri importu souboru a vsechno je v cajku... problem u ic je, ze si nemuzes zvolit jinou znakovou sadu nez utf-8 [sice je nejlepsi pouzivat tuhle, ale kdyz nahodou mas jinou, tak je problem], cili abych to zkratil:
v okne SQL v zalozce Importovat soubor je dole volba znakova sada, tak zadas tu, v ktery je formatovanej tvuj .sql soubor a je to ok...

kdyztak napis ;)
Eto v1 - konečně ;) | Když se dva perou, třetí tam hodí granát...

Napísať odpoveď