Strana 2 z 2

Napísané: Ne Júl 02, 2006 12:16 pm
od užívateľa Spade
Cize ak by som chcel takto spravit 2 subory a viac, tak mam spravit co? Novu tabulku?

Napísané: Ne Júl 02, 2006 2:19 pm
od užívateľa _rasel^
Ak mas vytvornu tabulku. Potom syntax SQL prikazu na pridanie zaznamu bude vyzerat takto:

Kód: Vybrať všetko

INSERT INTO `counter` (`id`, `FileName`, `FileURL`, `Count`) VALUES (1, 'Subor 1', 'url adresa k suboru', 0),
(2, 'Subor 2', 'url adresa k suboru', 0),
(3, 'Subor 3', 'url adresa k suboru', 0),
(4, 'Subor 4', 'url adresa k suboru', 0),
(5, 'Subor 5', 'url adresa k suboru', 0);
id musi byt unikatne

Napísané: Ne Júl 02, 2006 4:53 pm
od užívateľa Spade
Hmm, aj tak mi to nejde :( no nic, asi si radsej pockam na oficialnu verziu s Admin prostredim 8) Dufam, ze bude :roll:

Napísané: Po Júl 03, 2006 9:44 pm
od užívateľa _rasel^
Mno... myslim, ze som uz nacerpal dost energie, tak sa nato zasa zajtra pozriem.

Napísané: So Júl 08, 2006 11:19 pm
od užívateľa Spade
Tak co? :) Ako to vyzera? Je nieco nove?

Napísané: So Júl 08, 2006 11:29 pm
od užívateľa _rasel^
Nie je to zatial v publikovatelnej verzii. Neboj, niekedy bude... :lol: :wink: (mam toho momentalne vela na triku -> nestiham tak ako by som si predstavoval :cry:)

Edit: Pozeram, ze uz bude pomaly mesiac co som natom zacal pracovat. Trva to neako pekelne dlhooo...

Napísané: Ne Júl 09, 2006 6:47 pm
od užívateľa dutch
jestli chces s necim pomoct, tak se klidne ozvi...

Napísané: Po Júl 10, 2006 9:30 am
od užívateľa _rasel^
Pomoc by mi urcite pomohla (chyba mi prax). Vecer sem pastnem nedokonceny snippet a zopar otazok, ako mozem kod zjednodusit.
Edit: Este nanom pred spanim popracujem a potom tu hodim prilohu.
Edit 2: Rozmyslel som si to. :D Priloha nebude. Radsej nahodim otazku, ktora ma najviac trapi (a velmi by mi nanu pomohla odpoved, aby som snippet mohol dorazit).
  • Ako nahodim do tabulky novy zaznam pomocou SQL prikazu, ak id je auto increment (vymazat zaznam s prislusnym id viem - destrukcia je lahsia :lol:)
  • Alternativa: Ako pridam do tabulky novy zaznam pomozou SQL prikazu, ak id zistim na zaklade tohto (najmensie volne id):

    Kód: Vybrať všetko

    SELECT t1.num + 1 FROM table AS t1
       LEFT JOIN table AS t2 ON t1.num = t2.num - 1
       WHERE t2.num IS NULL AND t1.num > tvoja_konštanta
       ORDER BY t1.num ASC
       LIMIT 1
... ostatne (zaciatocnicke) problemy sa mi podarilo vyriesit. Ak by bolo mozne, tak by som poprosil odpoved aj s popisom, aby som to rychlo pochopil. :oops: V tom snippete mam este riadny neporiadok - je to prva zlozitejsia vec na ktorej pracujem, tak dufam, ze natom ziskam skill. :D

Napísané: Ut Júl 11, 2006 12:40 am
od užívateľa R - stick
Pokud máš v tabulce pole ID nastavené jako Auto Increment, tak do něj nevkládáš nic - hodnota se ti v něm generuje sama !!! TZN pokud přidáš do tabulky nový záznam, tak se ti nová hodnota doplní v tomto poli automaticky. Neřešíš tedy nějakou hodnotu ID - o to se starý MySQL

Pokud chceš záznam s takto generovaným ID vymazat, tak ho normálně smažeš - na generování dalších ID to nebude mít vliv.

Napísané: Ut Júl 11, 2006 8:09 am
od užívateľa _rasel^
2 R - stick: Pochopil som ci si mi napisal, az ked som pozrel jeden zdrojak (ja tak neznasam tri vykricniky). Vlozim do tabulky vsetko okrem id (vedel som ze sa generuje automaticky), ale nevedel som, ze ak vkladam nieco do takej tabulky, tak id jednoducho odignorujem ako keby tam ani nebolo...
Uz mi v podstate nic ineho netreba ku stastiu (iba s tymto som si nebol isty). Dik...

Napísané: Pi Júl 21, 2006 7:52 pm
od užívateľa Spade
Ako pokracuje vyvoj :?: :)

Napísané: So Júl 29, 2006 1:00 pm
od užívateľa _rasel^
Ked clovek nieco chce urobit, tak ako naschval urobi vsetko ostatne a na toto nezvysi cas (aspon som popracoval na preklade Etomite a skrsol zaciatok spoluprace s etomite.ru).