V: Mala otazka (CSS)

Máte problém, hľadáte niečo? Opýtajte sa a poradíme...

Moderátor: Moderators

Užívateľov profilový obrázok
Spade
etoModerator
Príspevky: 171
Dátum registrácie: Po Apr 17, 2006 2:24 pm
Kontaktovať užívateľa:

V: Mala otazka (CSS)

Príspevok od užívateľa Spade » Ut Máj 09, 2006 8:57 pm

Na http://www.rasel.atknet.sk/index.php?id=1 je dole umiestnene take pole (je vyciarkovane)... velmi by sa mi hodilo. Mozes mi povedat, ako si to spravil?
Ách deti moje zlaté, milujte sa a zložte sa. Nech si zvíratá berú od vás príklad.
Človečina, RND.

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Ut Máj 09, 2006 9:08 pm

Pomocou CSS (border: 1px dashed #A9B8C2;).

Vytvoris si novy chunk a donho das:

Kód: Vybrať všetko

<div style='color: #808080; display: block; border: 1px dashed #A9B8C2; background: #FAFAFA; font-size: 10px; padding: 10px;'>*** Tvoj text ***</div>
Naposledy upravil/-a _rasel^ v Ut Jún 20, 2006 11:31 am, upravené celkom 1 krát.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
Spade
etoModerator
Príspevky: 171
Dátum registrácie: Po Apr 17, 2006 2:24 pm
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Spade » Ut Máj 09, 2006 9:10 pm

Diky moc :wink:

Inak aky je rozdiel medzi Chunkom a Snippetom?
Ách deti moje zlaté, milujte sa a zložte sa. Nech si zvíratá berú od vás príklad.
Človečina, RND.

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Ut Máj 09, 2006 9:14 pm

Snippet je funkcna php funkcia, ktora musi nieco vratit... aspon by mala, aby to bolo pouzitelne. :D
Chunk vecsinou HTML kod, alebo cast (lubovolna cast) php scriptu samo o sebo nefunkcneho. Narozdiel od snippetu nic nevracia. Plni (hlavne) funkciu sprehliadnenia...
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
Spade
etoModerator
Príspevky: 171
Dátum registrácie: Po Apr 17, 2006 2:24 pm
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Spade » Ut Máj 09, 2006 9:29 pm

Tak to je potom to iste ako pri programovani v Pascale:

Procedúra - nejaký dej, ktorý nič nevracia;
Funkcia - nejaký dej, ktorý vracia platnú a použiteľnú hodnotu alebo reťazec;
Ách deti moje zlaté, milujte sa a zložte sa. Nech si zvíratá berú od vás príklad.
Človečina, RND.

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Ut Máj 09, 2006 9:44 pm

Ee... procedura je vecsinou skupina funkcii a pod...

Chunk nie je ani dej, on proste 'je' (nieco ako postova obalka - to co tam nasypes to aj dostanes) a obsah chunku je 'konstanta'. Je to nieco take ako odkaz. Etomite chunk povie: 'sem vloz toto' na zaklade mojho mena.

Snippet (ekvivalent funkcie resp. skupina funkcii / obal pre funkcie) zasa 'vykonaj instrukcie v snippete na zaklade urcitych vztahov/podmienok' a hlavne 'vrat nieco'.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Užívateľov profilový obrázok
Spade
etoModerator
Príspevky: 171
Dátum registrácie: Po Apr 17, 2006 2:24 pm
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Spade » Ut Máj 09, 2006 9:55 pm

No tak potom je to Etomite odlisne nez Pascal ... :) ale aj tak, Etomite 4ever =)
Ách deti moje zlaté, milujte sa a zložte sa. Nech si zvíratá berú od vás príklad.
Človečina, RND.

Užívateľov profilový obrázok
Spade
etoModerator
Príspevky: 171
Dátum registrácie: Po Apr 17, 2006 2:24 pm
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa Spade » Ut Jún 20, 2006 11:09 am

Hmm, ked som ten chunk vytvoril v Etomite 0.6.1, tak mi tam zobrazilo len ten text - bez nejakeho ohranicenia. Cim to moze byt? Ved normalne som vytvoril chunk a ten som vlozil do dokumentu.
Ách deti moje zlaté, milujte sa a zložte sa. Nech si zvíratá berú od vás príklad.
Človečina, RND.

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Ut Jún 20, 2006 11:29 am

Whups... som urobil chybu (class -> style). :oops:

Kód: Vybrať všetko

<div style=' ...
... uz som to opravil hore.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Napísať odpoveď