Mollio: zmena vzhladu

Máte problém, hľadáte niečo? Opýtajte sa a poradíme...

Moderátor: Moderators

m3thod-man
Amateur
Amateur
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Ut Jún 13, 2006 1:02 pm

Mollio: zmena vzhladu

Príspevok od užívateľa m3thod-man » So Jún 24, 2006 12:46 pm

Zdravim..

No nasiel som tuto stranku http://blair.ic.cz/templates/mollio/index.html Stranka je sucastou templatu Mollio ale v managery nevystupuje ako samostatny template.Styl je definovyvany v hlavicke stranky.

No a chcel by som aby to figuroval tento styl ako template v managery a este tam pridat vodorovne menu..

Vopred dik za kazdu radu.

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _rasel^ » So Jún 24, 2006 1:25 pm

//Odstranene... dole je aktualnejsia verzia
Naposledy upravil/-a _rasel^ v Pi Jún 30, 2006 12:58 pm, upravené celkom 1 krát.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

m3thod-man
Amateur
Amateur
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Ut Jún 13, 2006 1:02 pm

Príspevok od užívateľa m3thod-man » Ne Jún 25, 2006 1:27 pm

parada uz sa to podoba viac...:)

Ale este taky problemik,ze sa to nezmesilo sirku presne na tych 600.Prepokladam ze to bude asi preto lebo to nepusti sirka toho menu.Zial som neprisiel este nato ako narabat s vlastnostami menu.Studoval som ten snipet ako som spravne pochopil su nazvy z menu ulozene v databazy.Neviem ako mam editovat nazvy v menu,pripadne odstranit cast.
A este vzlad toho menu mam editovat v main.css u mollio teplatu??

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Ne Jún 25, 2006 2:05 pm

Ak chces zmenit cokolvek v menu (vzhlad), tak to urobis zmenou CSS v '\templates\mollio\css\main.css' najdes tam '/* NAV - top horizontal nav */' a pod tym su vsetky vlastnoti menu. Mozes si ho upravit na nepoznanie...

Sirka stranky nemusi byt 600px, mozes si ju zmenit ako len chces.

Menu je automaticky/dynamicky generovane na zaklade atributov clanku. V menu sa zobrazuje 'kratky nazov clanku', ktory zadavas pri pisani prispevku. Ak nechces aby sa niektore dokumenty v menu nezobrazovali:
  • Tak dokument presun do zlozky ktora je 'nepublikovana' -> v menu nebude, ale link nanho bude fungovat
  • Alebo odpublikuj dany dokument -> nubude sa zobrazovat ani v menu a ani link nan nepobezi
http://blair.ic.cz/
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

m3thod-man
Amateur
Amateur
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Ut Jún 13, 2006 1:02 pm

Príspevok od užívateľa m3thod-man » Ne Jún 25, 2006 8:52 pm

Este taky mali dotaz...menim tu sirku u toho wrap ale nic sa nedeje..Furt to ma rovnaku sirku.

Kód: Vybrať všetko

<div id="wrap" style="border: 1px solid #fff;position:relative;background:#fff;width:700px;margin: 0 auto;text-align:left">

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Ne Jún 25, 2006 9:06 pm

Nj, mas pravdu. Vsimol som si v kode taku fintu, ze je to tam este raz definovane. Tvoja stranka ma teraz sirku 770px (iba vo FF a Opere). V main.css najdi riadok:

Kód: Vybrať všetko

#wrap {min-width:770px;max-width:1200px;margin: 0 auto;position:relative; }
... tu je definovana minimalna a maximalna sirka. Kludne mozes zrusit style z toho prveho divu. btw: Atributy min-width a max-width podporuju iba prehliadace Firefox a Opera. IE nanich kasle a preto su zbytocne. Zmena velkosti v prvom pripade fungovala iba v IE.
... uprav ho na:

Kód: Vybrať všetko

#wrap {
width: 700px;
margin: 0 auto;
position: relative;
border: 1px solid #fff;
background: #fff;
text-align: left;
}
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

m3thod-man
Amateur
Amateur
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Ut Jún 13, 2006 1:02 pm

Príspevok od užívateľa m3thod-man » Ne Jún 25, 2006 11:31 pm

Parada dik facha to :D

Inak ten hosting na ic.cz je des.taaake pomaleee :evil:

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Ne Jún 25, 2006 11:44 pm

Super, ze to ide.

btw: Daj si radsej iny free hosting (tema). IC.cz je az prilis znamy... a brutalne pretazeny. http://www.profitux.cz/ vyzera celkom schopne.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

golem
Czech LT
Czech LT
Príspevky: 85
Dátum registrácie: St Sep 28, 2005 9:02 pm
Bydlisko: Brno
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa golem » Št Jún 29, 2006 6:03 pm

_rasel^ napísal:Super, ze to ide.

btw: Daj si radsej iny free hosting (tema). IC.cz je az prilis znamy... a brutalne pretazeny. http://www.profitux.cz/ vyzera celkom schopne.
Bacha na tohle:

Vysloveně je zakázáno používaní již hotových "megalomanských" řešení pro web. Např. phpBB, phpNUKE, MAMBO a jiné. zdroj: http://www.profitux.cz/freehosting/
golem: Sviňa je proti mně charakter

dutch
PHP Support
PHP Support
Príspevky: 122
Dátum registrácie: So Dec 17, 2005 11:40 pm
Bydlisko: Mladá Boleslav
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dutch » Št Jún 29, 2006 8:52 pm

nj, voni taky hned v uvodu pisou:
profitux.cz napísal:Freehosting je určen vývojářům, kteří rádi tvoří, nebo chtějí tvořit webové stránky s ohledem na webové standardy a kvalitu po obsahové stránce. K dispozici máte nadstandardní prostor 300MB a podporu PHP s MYSQL pro možnost vytváření dynamických stránek.
proste to neni urceno pro obecne pouziti... cimz se podle me sice dost snizuje atraktivita, ale zase zlepsuje pouzitelnost z hlediska kvality a dostupnosti [asi to nebudou pretizeny servery typu ic, pipni nebo wz ;) ]
Eto v1 - konečně ;) | Když se dva perou, třetí tam hodí granát...

Napísať odpoveď