V: Problem s instalaciou

Máte problém, hľadáte niečo? Opýtajte sa a poradíme...

Moderátor: Moderators

m3thod-man
Amateur
Amateur
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Ut Jún 13, 2006 1:02 pm

V: Problem s instalaciou

Príspevok od užívateľa m3thod-man » St Júl 12, 2006 1:03 am

No nahodil som na jeden server PHP Home Edition.No lenze mam taky problem.Bezi mi to natom servery neak ako localhost.Nohral som som tam instalaciu etomite.Zadal som normal do prehliadaca DNS nazov servera.Nabehol mi index s odkazom na presmerovanie na instalaciu.Ale ked tam kliknem naskoci mi v prehliadaci zrazu http://127.0.0.1/install/ .Inak jako ku mysql sa pripojim v klude.Ale to asi nebude tym.Dufam ze pochopite o co mi ide :)

//ako tak tak skusam ked otvorim hocico co neni priamo v roote ale v neakom adresary tak to spravy,asi to budem nastavenim apacha..pripadne servera,jako prava citania a zapisu...

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _rasel^ » St Júl 12, 2006 8:46 am

Vyskusaj Easy PHP (to tvoje nepoznam) s nim by si nemal mat ziadne problemy - na Etomite je to ako stvorene. Staci nainstalovat, skopirovat lng subor. Ovlada sato fakt jednoducho a vsetko je tam uz nastavene (dalsie nastavenia cez web rozhranie).

Kód: Vybrať všetko

http://prdownloads.sourceforge.net/quickeasyphp/easyphp1-8_setup.exe
http://www.easyphp.org/telechargements/langues.txt
Obsahuje:
  • Apache 1.3.33
  • PHP 4.3.10
  • MySQL 4.1.9
  • phpMyAdmin 2.6.1
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

m3thod-man
Amateur
Amateur
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Ut Jún 13, 2006 1:02 pm

Príspevok od užívateľa m3thod-man » St Júl 12, 2006 9:53 pm

no ja som tam neni admin na tom servery..ale skusim este kontaktovat admina..dneska mal dovolenku :?

golem
Czech LT
Czech LT
Príspevky: 85
Dátum registrácie: St Sep 28, 2005 9:02 pm
Bydlisko: Brno
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa golem » Št Júl 13, 2006 7:07 pm

pokud rozumím tvému problému, tak jsi na server (jiný počítač než tvůj) nainstaloval apache pouze jako localhosta.

Zkus na serveru najít config. soubor apache. Jmenuje se httpd.conf a otevři ho v notepadu nebo jiném txt editoru.
Najdi řádek "ServerName" a změň adresu 127.0.0.1 na ip adresu serveru. Ulož změny a restartuj apache. Pak zkus zavolat server z tvého počítače.
golem: Sviňa je proti mně charakter

m3thod-man
Amateur
Amateur
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Ut Jún 13, 2006 1:02 pm

Príspevok od užívateľa m3thod-man » Št Júl 13, 2006 7:35 pm

jo mas recht.Je tam ip loopbacku.Ale zial nemam prava na zapis.Tak musim pockat na admina :(

m3thod-man
Amateur
Amateur
Príspevky: 16
Dátum registrácie: Ut Jún 13, 2006 1:02 pm

Príspevok od užívateľa m3thod-man » Pi Júl 14, 2006 5:43 pm

oka ide to :) bolo to vtom ale asi skusim to eazy php lebo tento projekt je neaky dead

golem
Czech LT
Czech LT
Príspevky: 85
Dátum registrácie: St Sep 28, 2005 9:02 pm
Bydlisko: Brno
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa golem » Po Júl 17, 2006 12:59 am

zkoušel jsem i EasyPhp a nějak se mi nepodařilo rozchodit gd2 knihovnu, tak jsem radši zůstal u PHP home edition. pro testování to bohatě stačí.
golem: Sviňa je proti mně charakter

dutch
PHP Support
PHP Support
Príspevky: 122
Dátum registrácie: So Dec 17, 2005 11:40 pm
Bydlisko: Mladá Boleslav
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa dutch » Po Júl 17, 2006 10:29 pm

teda jak tady na to koukam, neni nad to mit apache pekne na linuchovi... clovek do vseho krasne vidi, kdyz uz je nejaka ta chyba, staci prolizt logy a pul problemu je pryc... vrele doporucuju ;)
Eto v1 - konečně ;) | Když se dva perou, třetí tam hodí granát...

Napísať odpoveď