Problém s kódováním DB

Máte problém, hľadáte niečo? Opýtajte sa a poradíme...

Moderátor: Moderators

gorge_No1
Light Expert
Light Expert
Príspevky: 27
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 10:04 pm
Kontaktovať užívateľa:

Problém s kódováním DB

Príspevok od užívateľa gorge_No1 » Št Aug 17, 2006 10:50 am

Potřeboval bych poradit s kódováním DB. Problém spočívá v tom, že i když čeština v DB je při vložení a při vizuální kontrole v pořádku, tak při výstupu, to znamená na stránkách jsou již některá česká písmenka špatná. Kodování mám v administraci nastavené na win-1250, to samé jsem zkoušel i v DB, taky i UTF8 a jiné, ale se stejným, nebo horším výsledkem. Zkoušel jsem to na hostingu, kde je

Kód: Vybrať všetko

PHP 4 verze 4.4.2, MySQL verze 5.0.22-l, Apache verze 2.0.59, phpMyAdmin verze 2.8.1
a taky na locallu, kde je

Kód: Vybrať všetko

 Apache 2.0.59, PHP 5.1.4, MySQL 5.0.24, PhpMyAdmin 2.8.2.1
vše bohužel negativní.
Jediné řešení co mě napadá, tak je přidání příkazu mysql_query, ale bohužel nevím kde a v jakém souboru ho v etomite umístit.
Poradí mi někdo, nebo vás napadá jiné řešení? Děkuji

gorge_No1
Light Expert
Light Expert
Príspevky: 27
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 10:04 pm
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gorge_No1 » Pi Aug 18, 2006 4:21 pm

Jsem si uvědomil, že jsme neupřesnil, že problémy s češtinou se týkají pouze těch, když překládam anglické slova, které si systém nainstaluje a které nejsou přeložená, jako jsou Site statistics na Statistika návštěv atd.

Poradí někdo?

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Pi Aug 18, 2006 5:54 pm

Bude neaky problem medzi server-mysql... asi bude najpelsie, ked tie dokumenty zmazes a vytvoris nanovo. Server si neakym divnym sposobom zapametal, staru znakovu sadu tych dokumentov...

btw: Aky mas hosting? S takym zvlastnym problemom som sa nestretol...
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

gorge_No1
Light Expert
Light Expert
Príspevky: 27
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 10:04 pm
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gorge_No1 » Pi Aug 18, 2006 7:51 pm

je to hosting http://www.bluehost.cz


Asi jsem to uplně dopodrobna nevysvětlil. Když předělávam angličtinu na češtinu, přímo v phpMyAdminovi, že to přímo edituji v tabulkách, tak tam dám normální české znaky. V DB jsou znaky po uložení v pořádku, ale při načtení stránky ve výstupu na webu, se objevují při českých znacích nesmysly...

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Pi Aug 18, 2006 8:52 pm

Ak mam pravdu povedat, tak som sa nikdy nezaujimal o kodovanie databazy. Vzdy som vsetko vkladal/ nastavoval v admin prostredi Etomite a islo to...
Blba otazka: Robi to aj vtedy, ak dokumenty editujes cez admin prostredie Etomite? (vazby su ine)

Myslim, ze podobny problem bol rieseny v snippete EtoGal... skus sa nato mrknut.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

gorge_No1
Light Expert
Light Expert
Príspevky: 27
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 10:04 pm
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa gorge_No1 » Pi Aug 18, 2006 8:53 pm

TAk jsem zjistil novou věc. Při zápisu do stránky přes administraci těchto znaků

Kód: Vybrať všetko

+ěščřžýáíé
se mi při nahlédnutí do DB objeví entity

Kód: Vybrať všetko

+ěščřžýáíé
.
Tyto entity se mi objeví na stránce v pořádku, kdežto když je zadám přímo do DB, tak se mi objeví špatně...
Podle entit, by to mělo být Latin1..


Tam jsem už koukal a je to asi podobný problém, ale bohužel tam není místo, kam bych mohl dát ten příkaz...

Jinak podobný problém jsem měl i s phpBB, ale ten jsem vyřešil příkazem

Kód: Vybrať všetko

$dbencoding = "windows-1250";

Napísať odpoveď