ještě problém s češtinou

Máte problém, hľadáte niečo? Opýtajte sa a poradíme...

Moderátor: Moderators

Libor
Thief
Thief
Príspevky: 5
Dátum registrácie: So Jan 06, 2007 1:10 pm

ještě problém s češtinou

Príspevok od užívateľa Libor » Po Jan 08, 2007 7:15 pm

Ještě prosím o pomoc.
Používám šablonu AlexisProRedux a špatně zobrazuje české znaky, hlavně š
Zkoušel jsem nastavit kódování ve vlastnostech šablony
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />ale nepomohlo to. Please help.

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Po Jan 08, 2007 7:48 pm

Akú máš nastavenú znakovú sadu v admin prostredí Etomite?
Treba nastaviť správnu znakovú sadu použitého prekladu a správnu znakovú sadu web stránky - tú ktorú už budeš používať stále.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Libor
Thief
Thief
Príspevky: 5
Dátum registrácie: So Jan 06, 2007 1:10 pm

Príspevok od užívateľa Libor » Po Jan 08, 2007 8:17 pm

použil jsem windows 1250 při změně na iso-8859-2 se to rozhodilo ještě víc

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Po Jan 08, 2007 8:19 pm

Keď nejaký článok napíšeš v jednej znakovej sade a potom prepneš znakovú sadu na druhu, tak sa to riadne dobabre.
Vyskúšaj kódovanie UTF-8 je univerzálne a najlepšie, ale to budeš musieť články písať na novo.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

R - stick
Moderator & CLT
Moderator & CLT
Príspevky: 215
Dátum registrácie: Pi Sep 23, 2005 10:59 am
Bydlisko: Vysoké Studnice (u Jihlavy)
Kontaktovať užívateľa:

Príspevok od užívateľa R - stick » Ut Jan 09, 2007 12:11 pm

Pokud chceš měnit znakovou sadu v už rozjetém webu na Etomite, tak si musíš přehodit kódování na sadu, kterou budeš používat. V phpMyAdminu (nebo v tom, co používáš) si zazálohuj data z tabulky etomite_site_content, otevři si zálohu v PS Padu, změň kódování, ulož a data nahraj zpět. (ne připojit- před jejich nahráním musíš tabulku vyprázdnit!!! ) (pozor - před tímto krokem vše zálohuj!!!)

Pak si ještě musíš zkontrolovat všechny snippety a případné CZ hlášky v nich přepsat. A nezapomeň vložit také správnou sadu do meta hlavičky šablony, kterou používáš.

Libor
Thief
Thief
Príspevky: 5
Dátum registrácie: So Jan 06, 2007 1:10 pm

Príspevok od užívateľa Libor » St Jan 10, 2007 12:55 am

Dík za rady, už je to snad OK

churchyard
Czech LT
Czech LT
Príspevky: 181
Dátum registrácie: Ne Nov 06, 2005 4:40 pm
Bydlisko: Praha [CZ]
Kontaktovať užívateľa:

Re: ještě problém s češtinou

Príspevok od užívateľa churchyard » Pi Máj 25, 2007 1:22 am

na http://www.prdi.cz kluci měnili server či co... a dojebali kodovani. Snazil sjem se to ruzne pomenit, ale vzdy kdyz zadam enjaky anrodni znak, treba č, tak s eulozi otaznik. Coz me docela je*e. Jdu jeste zkusit utf-8...
  • The Neverhood - Československý web o Neverhoodovi
  • P.R.D.I. - nejlepší folkrock široko daleko
  • Yozzefy - hudební gulášek známých písní

churchyard
Czech LT
Czech LT
Príspevky: 181
Dátum registrácie: Ne Nov 06, 2005 4:40 pm
Bydlisko: Praha [CZ]
Kontaktovať užívateľa:

Re: ještě problém s češtinou

Príspevok od užívateľa churchyard » Pi Máj 25, 2007 1:24 am

a kdyz mam v sablone uvedena kodovani, tak stejene FF se to snazi otvirat vsecko jako iso8859-2, ale dje to prepnoust, vubec mi to hlava nebere
  • The Neverhood - Československý web o Neverhoodovi
  • P.R.D.I. - nejlepší folkrock široko daleko
  • Yozzefy - hudební gulášek známých písní

Kissman
Light Expert
Light Expert
Príspevky: 42
Dátum registrácie: Ut Nov 08, 2005 7:24 pm

Re: ještě problém s češtinou

Príspevok od užívateľa Kissman » Ne Máj 27, 2007 8:48 pm

Poradi nekdo jak na spravne nastaveni kodovani? Znakova sada dle php adminu je utf8, ale at se snazim jak se sanzim, porad mi to nejde... http://www.pichrt.info/electroworld/index.php?id=71

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: ještě problém s češtinou

Príspevok od užívateľa _rasel^ » Ne Máj 27, 2007 9:48 pm

Znakovú sadu musíš nastaviť na dvoch miestach. A to v manageri (aby Etomite vedelo pod akou ma dokument ukladať do databázy) a v samotnom template (aby internetový prehliadač vedel ako obsah zobraziť). Na oboch miestach musí byť nastavená rovnaká znaková sada!
V template máš znakovú sadu:

Kód: Vybrať všetko

  <meta content="text/html; charset=ISO-8859-1" http-equiv="content-type">
Zmeň riadok na:

Kód: Vybrať všetko

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" />
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

Kissman
Light Expert
Light Expert
Príspevky: 42
Dátum registrácie: Ut Nov 08, 2005 7:24 pm

Re: ještě problém s češtinou

Príspevok od užívateľa Kissman » Ne Máj 27, 2007 10:41 pm

zmeneno, bohuzel bez vysledku, zkusil sem znovu prepsat nektere casti, ale stale to same...

dutch
PHP Support
PHP Support
Príspevky: 122
Dátum registrácie: So Dec 17, 2005 11:40 pm
Bydlisko: Mladá Boleslav
Kontaktovať užívateľa:

Re: ještě problém s češtinou

Príspevok od užívateľa dutch » Po Máj 28, 2007 8:38 pm

herdek ty musis delat neco brutalne blbe... ale ted co ;-)

v predchozim postu si psal neco o utf-8, ja ted vidim kodovani win-1250... takze co

doporucuju, aby sis zjistil, co vlastne pouzivas resp. co mas nastaveno v Etomite za kodovani, potom co mas za kodovani v databazi, a naposled doporucuju re-ulozit vsechny posty a zkontrolovat konzistenci textu, a to hlavne ve zdrojovem kodu, uz nekolikrat se mi stalo, ze si useri stezovali, ze ve vizualnim editoru videj text v poradku, ale ve vysledku na webu to bylo blbe, kdyz sem se pak mrknul do kodu prispevku, tak sem zjistil, ze to jenom wysiwyg editor prevliknul za entity a vypadalo to ok, ale po ulozeni se to cely rozpadlo a browser to s danym kodovanim nerozdejchal...
Eto v1 - konečně ;) | Když se dva perou, třetí tam hodí granát...

Napísať odpoveď