[V] Ako na to

Máte problém, hľadáte niečo? Opýtajte sa a poradíme...

Moderátor: Moderators

Garrett
Thief
Thief
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Št Máj 24, 2007 9:49 pm

[V] Ako na to

Príspevok od užívateľa Garrett » St Máj 30, 2007 4:01 pm

Chcem sa spytat ako sa robi takyto ako keby ramec na stranku do ktoreho sa pise ktory je zakruzkovany na obrazku
Obrázok
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
_rasel^
ETOMITE Admin
ETOMITE Admin
Príspevky: 1122
Dátum registrácie: Ut Sep 20, 2005 1:03 am
Bydlisko: Košice (SR)
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako na to

Príspevok od užívateľa _rasel^ » St Máj 30, 2007 6:47 pm

HTML syntax vyzerá takto:

Kód: Vybrať všetko

<FIELDSET>
  <LEGEND>Názov</LEGEND>
    Obsah
 </FIELDSET>
... čo sa týka farebnosti, tak tágom fieldset a legend už priradíš príslušné CSS styles podľa vlastného výberu. Ak mi dáš priamy link na tú stránku, tak ti ukážem ako to vyzerá tam.
..:: Etomite CMS → Rulezzz !.!.!. ::..

dutch
PHP Support
PHP Support
Príspevky: 122
Dátum registrácie: So Dec 17, 2005 11:40 pm
Bydlisko: Mladá Boleslav
Kontaktovať užívateľa:

Re: Ako na to

Príspevok od užívateľa dutch » St Máj 30, 2007 9:50 pm

presne jak psal rasel, ja to jenom rozvedu o konkretni priklad - doufam ze s laskavym svolenim churchyarda, z jehoz stranek http://prdi.cz pochazi priklad:

Kód: Vybrať všetko

<p>
  <fieldset>
    <legend>Máme nové CD</legend>
    <p>V lednu jsme v Malostranské Besedě pokřtili nové CD <a href="index.php?id=55">Dobrý Věci</a>.</p>
    <p>Kmotři: <strong>Savka</strong>, <strong>Hlas</strong>, <strong>Malátný</strong> a <strong>Vobořil</strong> (chcete-li video, fotky, texty či si ho koupit, klikněte na Více...<br />
    &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;<a href='index.php?id=46'>Více...</a>
  </fieldset>
</p>
pricemz tagy fieldset a legend jsou formatovany pres css styly takto:

Kód: Vybrať všetko

fieldset {
  border: #DDA729 solid 1px;
  margin: 10pt;
  padding: 8px 8px;
}

legend {
  background-color: #DDA729;
  color: white;
  border: #DDA729 solid 1px;
  padding: 2px 10px;
  font-weight: bold;
}
tak a to je cely, styly das do .css souboru, pripojis v hlavicce stranky a je to...

pokud by churchyard nesouhlasil s sirenim jeho kodu, promptne ho na sve naklady odstranim ;-)
Eto v1 - konečně ;) | Když se dva perou, třetí tam hodí granát...

Garrett
Thief
Thief
Príspevky: 3
Dátum registrácie: Št Máj 24, 2007 9:49 pm

aha

Príspevok od užívateľa Garrett » St Máj 30, 2007 11:47 pm

aha jasne diki uz mi to ide
Obrázok

Zamknuté